16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Erdoğan: Din emrediyor diye karşısında mı duracaksın?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alkol düzenlemesine ilişkin 'Bunu inancı gereği yapıyor, İslam böyle emrettiği için yapıyor' şeklindeki eleştirileri hatırlatarak, 'Secaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor' dedi. Erdoğan düzenlemeye destek veren MHP'ye de teşekkür etti.

28 Mayıs 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: Din emrediyor diye karşısında mı duracaksın?
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Yeni alkol düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "Bunu inancı gereği yapıyor, İslam böyle emrettiği için yapıyor" şeklindeki eleştirilere yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir yurt dışında ve içinde "alkol yasaklandı" diye propaganda yapıldığını belirterek, "Bunu söyleyenler, bunu yazıp çizenler, bunu yurt dışında ve yurt içinde yayanlar, en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. 10,5 yıldır kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız. Karışana da müsamaha göstermeyiz" dedi.

Yeni alkol düzenlemesini tarihi bir adım olarak nitelendiren Erdoğan, 'Biz bu düzenlemeyi milli, manevi değerleriyle huzur ve güvenlik içinde insanımızı geleceğe baksın diye yaptık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmesin" diye konuştu.

Erdoğan söz konusu düzenlemenin Meclis'ten geçmesine destek veren MHP'ye teşekkür ederek, "Bu düzenleme bir yasak değildir. Bu düzenleme yaşam tarzlarına müdahale değildir" vurgusunu yaptı.

Biz hiçbir şeyi yasaklamadık

Günlerdir yurt dışında ve içinde "alkol yasaklandı" diye propaganda yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunu söyleyenler, bunu yazıp çizenler, bunu yurt dışında ve yurt içinde yayanlar, en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. 10,5 yıldır kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız. Karışana da müsamaha göstermeyiz" dedi.

Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

- Bilim bunun zararlı olduğunu açık ve net olarak ortaya koyuyor. Bilim, CHP gibi düşünmüyor. Bütün hastalıkların anası alkoldür

- Yollar, konutlar inşa etmek önemlidir ama yetmez. Biz insana maddi ihtiyaçları kadar, manevi ihtiyaçlarını sağlayacak özgür ortamı sağlamakla mükellefiz. Biz binlerce Fatih Sultan Mehmet, Ulubatlı Hasan, Molla Gürani, Akşemseddin yetişsin istiyoruz. Yüzlerce Mimar Sinan, Itri yetiştirmeliyiz. Biz çocuklarımıza hedefler göstermek zorundayız.

- Medya gençliğimize düşünmeyi, okumayı değil, farklı uygulamaları telkin ederse o zaman aradığımız nesli bulamayız. Son 200 yıldır gençlerimiz ithalci, taklitçi bir anlayışla yoğrulmuştur. Kendi mecrasında yürümemiş, çocuklar formatlanmak istemiştir.

- Bu ülkede trafik terörü denilen bir vahşet var. Buna karşı tedbirimizi almak zorundayız. Bu terörün en önemli nedeni alkoldür. Oldu-bittiye getirildi diyorlar. Biz kaç yıldır bu yasa üzerinde çalışıyoruz. Ehli olanlar bu yasa üzerinde çalışmıştır.


REYHANLI SALDIRGANLARININ BAĞLANTILARINI AÇIKLADI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Erdoğan, güvenlik ve istihbarat birimlerinin tespitlerini açıkladı.

İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik eden kişinin Reyhanlı'daki saldırıların planlayıcısı olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Hatay'da gazeteci, tüccar, işadamı kılığındaki bazı karanlık şahısların ajanlık derecesindeki, vatana ihanet derecesindeki faaliyetleri tespit edilmiştir. Bunlar tutuklanarak yargıya teslim edilmiştir. Maalesef bu şahısların CHP içindeki bazı milletvekilleriyle irtibatları da tüm delilleriyle, belgeleriyle tasdiklendi. Örneğin CHP'ye yakın bir gazetenin Hatay temsilcisi, ajanlık yaptığına dair çok bariz delillerle şu anda tutuklanmış durumda."

Reyhanlı ziyareti

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Reyhanlı ziyaretindeki kalabalığa ilişkin söylediği "bindirilmiş kıtalar' ifadesini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "O sizin meşrebinizdir, mizacınızdır. Bizim bu tür toplantı anlayışlarımızda bindirilmiş kıta anlayışımız yoktur. Bindirilmiş kıtalarla kendimizi aldatmayız. Reyhanlı, AK Parti'nin yüzde 72 oy aldığı bir ilçedir" şeklinde konuştu.