24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ergenekon'da tanıklık yaptı TSK'dan atıldı

Ergenekon davasında tanık sıfatı ile ifade vererek Cumhuriyet Çalışma Grubu hakkında bilgi veren Jandarma Kıdemli Başçavuş Hacı Ahmet Aygör’ün Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesildi.

Bünyamin Demirkan26 Ekim 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ergenekon'da tanıklık yaptı TSK'dan atıldı

Geçtiğimiz Çarşamba günü üstleri tarafından kendisine “ordudan atıldığı” bilgisi verilen Aygör’ün savunmasının bile alınmadığını iddia ediliyor. Yapılan hukuksuz bir uygulama hakkında bilgi verdiği için ordudan atılan Aygör, idare mahkemesine dava açmaya hazırlanıyor. Aygör’ün 2 aylık bir süre içinde dava açması gerekiyor.

Tanıklara baskı yapılıyor iddiası

Ergenekon’da tanık sıfatı ile ifade veren bazı muvazzafların görev yaptıkları birimlerde psikolojik baskıya maruz kaldıkları iddia ediliyor. CÇG ile ilgili tanıklık yapan jandarma personellerinin de ordudan atılması için haklarında soruşturma açıldığı öne sürüldü. Bu kişilerden yıldırma amaçlı savunma istenmeye başlandığı ya da farklı gerekçelerle ifadelerinin alındığı belirtiliyor. Aygör’ün ordudan atılması ile CÇG soruşturmasına müdahil olmak isteyen diğer jandarma personeline bir mesaj verildiği öne sürülüyor.