24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Erzincan örnek alan değil örnek alınan şehir'

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 5 yıllık başarılı hizmetlerinin ardından 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimler’de AK Parti tarafından yeniden aday gösterildi. Başsoy, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığıyla hareket ediyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olan imkanları Erzincan’ımıza getirmeye çalışıyoruz” dedi.

19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Erzincan örnek alan değil örnek alınan şehir'

AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u yeniden aday gösterdi. Seçim çalışmalarını sürdüren Başsoy, sık sık ilçe halkı, esnaf, ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelerek, 5 yıllık görev süresinde Erzincan’a yapılan yatırımları ve yeni dönem için hazırladığı 48 yeni projeyi anlatıyor. 5 yıl içerisinde çok büyük projeler bitirdiklerini ve kente 850 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Başsoy, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığıyla hareket ediyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olan imkânları Erzincan’ımıza getirmeye çalışıyoruz. 31 Mart Yerel seçimlerinin hayırlı uğurlu geçmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bir olacağız beraber olacağız diri olacağız hep birlikte Erzincan hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Başsoy, ”Halkımızın bize vermiş olduğu yetkiyi emaneti her şeyden daha üstün tuttuk ve her gün 24 saati ‘acaba bu şehre nasıl hizmet edebiliriz, noksanlıklarını nasıl giderebiliriz, bu şehri nasıl marka şehir yapabiliriz’ diyerek ekibimizle birlikte 5 yıldır gece gündüz çalıştık ve tüm projeleri hayata geçirdik” diye konuştu. Başkan Başsoy, “El ele, omuz omuza, birlik içerisinde büyüyen bir Erzincan için çalışmaya devam edeceğiz. Başka Şehirleri örnek alan bir il değil, şehirlerin örnek aldığı bir il olacağız. Yaşanabilir bir kent, birlik beraberliğin, kardeşliğin olduğu bir kent olacağız hedefimiz bu ve bu yoldan bizi hiç kimse çeviremez” dedi.  

EKŞİSU’YA YENİ MESİRE ALANI 

Türkiye’nin en güzel mesire alanlarından biri haline gelen Ekşisu’da çalışmalar devam ediyor. Bölgede yeni yürüyüş yolları, seyir terasları, seyir köprüleri, yeni kamelyalar, çocuk oyun parkları, barbeküler ve bin araçlık bir otopark inşa edildi. Ayrıca bölgede eski mesire alanı ile yeni yapılan alan arasında bulunan kanalın ıslah çalışmaları da tamamlandı. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Hemşerilerimizin yoğun olarak kullandığı Ekşisu Mesire Alanı’nda gerekli çalışmaları gerçekleştirerek yeni bir mesire alanı ortaya çıkarıyoruz. 180 bin metrekare alanın tamamına otomatik sulama sistemi kuruldu. Ayrıca bölgede yeni yürüyüş yolları, spor alanları, kent mobilyaları montajı, otopark gibi hizmetler tamamlandı. Bölge bu çalışma ile çok prestijli bir hale geldi. Şimdi de mesire alanı içerisinde bulunan dereyi ıslah ediyoruz. Ekşisu’da son üç yılda yapılan yatırımların mali değeri 5 buçuk milyon TL’yi buldu” dedi.

YENİ ARITMA TESİSİ HİZMETE BAŞLADI

Atık Su Tesisi’nin ihtiyacı karşılamaması üzerine Başkan Başsoy’un başlattığı genişletme ve revize etme çalışmaları tamamlandı. Tesis Ocak ayı sonunda hizmet vermeye başladı. Yenilenen tesiste günlük 45 bin metreküp su arıtılıyor.  

SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN

Rehabilitasyon ve genişletilme ile birlikte çevre belediyelerinin kanalizasyon atıkları da Atık Su Arıtma Tesisi’ne bağlandı ve doğaya verilen zarar en aza indirildi. Belediye Başkanı Başsoy, “Gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre bırakma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda çevresel yatırımlara çok önem veriyoruz. Erzincan her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. 25 yıl önce hizmete açılan tesisimiz artık ihtiyacı karşılayamayacak düzeyde. Bu problemi ortadan kaldırmak için Cansuyu ikinci etap çalışmaları kapsamında Atıksu Arıtma Tesisi’ni 200 bin nüfusa hitap edecek şekilde revize ettik. Buraya gelen atık sular son teknolojiyle arıtılarak tertemiz bir su halinde Fırat Havzası’na aktarılıyor.” dedi.

CADDELER IŞIL IŞIL OLDU  

Kent içerisinde yeni aydınlatma ekipmanları ile şehre daha şık ve daha modern bir görüntü sağlayan Erzincan Belediyesi, yaklaşık 4 buçuk milyon TL’lik bütçeyi aydınlatma çalışmalarına ayırdı. Nerim Tombul Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi ve 13 Şubat Caddesi’nde yaptığı çalışmalarla şehre şık ve modern bir cadde kazandıran Erzincan Belediyesi, vatandaşın büyük beğenisini ve övgüsünü aldı.

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Söz verdiğimiz gibi ‘Yeni bir Erzincan’ için çıktığımız bu yolda sözümüzü yerine getirmenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Dayanıklılığı, geniş kullanım alanı ve tasarruflu yapısı nedeniyle LED aydınlatma uygulamalarını tercih ettik. Böylece caddelerimiz daha az maliyetle daha fazla aydınlatılarak modern bir görünüme kavuşmuş olacak” dedi.  

Başkan Başsoy, Halitpaşa ve Fevzipaşa caddelerinde de aydınlatma çalışmalarına başlayacaklarının müjdesini vererek, “Amacımız hemşehrilerimize yakışır yaşanabilir bir Erzincan. Asfaltı, kaldırımları ve eski tip gösterişten uzak caddeleri yenileyerek hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.  

BİNALİ YILDIRIM PARKI TAMAMLANMAK ÜZERE 

Kentin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine büyük yatırımlar yapan Erzincan Belediyesi 7 den 70’e herkesin isteklerine hitap eden projelerle vatandaşın gönlüne taht kurdu. Bu projelerden biri olan Binali Yıldırım Parkı da tamamlanmak üzere Yaklaşık 72 bin metrekare alan üzerine kurulan Binali Yıldırım Parkı, rekreasyon alanı ve yamaç alanı olarak 3 aşamadan oluşuyor. Parkta peyzaj çalışmaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, yamaç alanı, havuzları, oturma gurupları bitmiş durumda. Çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Göreve geldiğimizde yeşil alan projeleri ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4 metrekare artırmayı hedeflemiştik. Bunların ilki şehrimizin doğusunda ve batısında bulunan Geçit ve Vasgirt Dereleri Rekreasyon Projesi’ydi. Seçim beyannamemizde bulunan ve yapımını tamamladığımız diğer projelerimiz gibi bu projelerimizi de en kısa süre içerisinde tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

CUMARTESİ PAZARI YENİLENİYOR

Erzincan’ın en büyük semt pazarı olan İnönü Mahallesi’ndeki ‘Cumartesi Pazarı’ yenileniyor. Erzincan Belediyesi tarafından yürütülen projeyle alana kapalı pazar yeri ve sosyal tesisler yapılacak. 12 milyon TL’ye mal olacak projenin temeli atıldı. 

Toplam 5 bin 750 metrekare alana yapılacak olan yeni kapalı pazar yerinde otopark, soğuk hava deposu, , mescit, lavabolar, çocuk oyun alanları, bebek bakım odası, zabıta kontrol ve güvenlik noktası da bulunacak. Yeni pazar yere Haziran ayında hizmete açılacak. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “30 Mart 2014 tarihinden itibaren bugüne kadar Erzincan’ımızda altyapı, üstyapı, yeşil alanlar, rekreasyon alanları gibi bir çok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde dokunmadığımız nokta kalmadı. 26 mahallemizin hemen hemen 23’ündeki çalışmalarımızı tamamladık. 3 mahallemizde üstyapı da bazı sıkıntılar var. Allah nasip ederse bu geri kalan mahalleleri de en kısa sürede bitirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.  AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır da “Burada tüm Erzincanlılar’ın hatıraları var. Erzincanlılar için çok önemli bir hizmet olacaktır. Şehrimize uzun yıllar hizmet edecektir. Bu hizmette emeği olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

EKONOMİ CANLANACAK

Törene katılan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise “En büyük temellerin atıldığı, en büyük açılışların yapıldığı bir dönemde Erzincan’da da elbette böyle bir açılışta bulunmaktan çok mutluyum. Şuan da ekonomiye yapılan saldırılar yavaş yavaş azalmaya başladı ve ekonomi yeniden hayat bulmaya başladı. Temel atmalarla, açılışlarla ekonomimiz yeniden hayat bulmaya başlıyoruz. Bu Erzincan için de geçerli. Erzincan’ın da ekonomisi canlanacak. Erzincan’da daha iyi bir yaşam oluşması için her kes el birliği ile çalışacak. Bunun için çalışıyor ve çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.  

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİMİ

Hayata geçirdiği projelerle şehrin problemlerini çözen Erzincan Belediyesi Çöpten Enerji Üretim Tesisi’ni faaliyete geçirdi. Atık gazından enerji üreten tesisten günlük yaklaşık 6 bin konutun enerjisini karşılayabilecek 22,5 mw elektrik elde ediliyor.

Başkan Cemalettin Başsoy 15 milyonluk bir yatırım olan Çöpten Enerji Üretim Tesisi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Burası yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alan ve 30-40 yıldır bu alana Erzincan Belediyesi’nin ve beldelerin çöpü taşınıyor. Yıllardan beri vahşi depolama dediğimiz sistemle bu çöp depolanıyordu. Atıl bir vaziyette çok kötü bir çevre oluşturularak, çevreye koku salarak ve görüntü kirliliği ile çevreyi tehdit eden aynı zamanda havaalanına yakın olması nedeniyle de kuşların uçaklarla ilintisinin olduğundan dolayı ciddi manada havayolunu da tehdit eden bir çöp alanıydı.”

GÜNLÜK 170 TON KAPASİTELİ 

Göreve geldikten sonra bu alanın ıslahı için çalışma başlattıklarını belirten Başsoy, şöyle devam etti: “Burada çıkan bir yangını yaklaşık üç dört ay içerisinde söndürebildik. Bu yangının sebebi çöp içerisinde sıkışan bütan gazının havayla teması ile birlikte yanmaya başlaması. Bütan gazı dediğimiz bu gaz hem ozon tabakasını, hem çevreyi tehdit ediyor. Islah etmediğiniz takdirde bu alandaki gaz boşa gitmiş oluyor. Şu anda 100 bin metrekare alanda çöpün üstünü kapatıp, içerisindeki boru sistemi ile enerji elde etmeye başladık. Buraya ilçeler hariç buraya günlük 170 ton çöp dökülüyor. Bu 170 ton çöpten saatte 1.5 megavat elektrik elde ederek sisteme veriyoruz. Enerji elde etmenin yanı sıra çöp dağının ıslahını, yeşillendirilmesini, ağaçlandırılmasını sağlayıp buradaki görüntü kirliliğini tamamen yok etmiş olacağız. Tesisi, Erzincan Belediyesi olarak cebimizden bir kuruş çıkmadan yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktık. İlgili firma 15 yıl enerji üretiminin yanı sıra hem üretimden ve hem de alan için belediyeye kira ödeyecek. Erzincan Belediyesi 15 yıl sonra çok güzel bir enerji tesisini kendi bünyesine katmış olacak.”  

ESENTEPE TESİSLERİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR 

Erzincan Belediyesi Esentepe Sosyal Tesisleri’ni yeniliyor. Yıllardır atıl durumda olan tesisler yeni sosyal donatıları ile Erzincanlılar’ın vazgeçilmezi olacak. 100 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan proje 2 etaptan oluşuyor. İnşasına başlanan ilk etapta restoranlar, havuzlar, seyir terasları bulunacak. İkinci etap ise oyun alanları, kadın ve erkek mescitleri, çocuk emzirme odası, tuvaletler, geniş araç park alanı ve yemyeşil bir doğal ortamı ile halkın hizmetine sunulmuş olacak. 

Çalışmaların bu sene yüzde 70’inin tamamlanacağını söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Restoranı, otopark yerlerini, gezinti alanlarını, otomatik sulama ve aydınlatma sistemlerinin birçoğunu tamamlayıp Esentepe’yi hizmete açmış olacağız. Kalan kısmı ise önümüzde ki yıl tamamlanacak. Hemşehrilerimize yakışır bir sosyal tesis kuruyoruz” dedi. 

ET ENTEGRE TESİSİ HİZMETE AÇILIYOR  

Erzincan Belediyesi ihtiyaçlara cevap veremeyen Kesim Evi’nin yerine inşa ettiği çağın gereçleriyle donatılmış Et Entegre Tesisi’ni yakında hizmete açıyor. Günde 250 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvanın kesimi yapılabilecek kapasiteye sahip tesiste, kavurma ve sucuk yapım üniteleri ile sakatat işlemesi de yapılabilecek. Tesis, güneş panelleri vasıtasıyla kendi enerjisini kendisi üretecek ve bu özelliğiyle de ülkemizde bir ilk olacak. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Et Entegre Tesisi ve Hayvan Pazarı’nın tanıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Erzincan’a yeni bir tesis kazandırmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Burası dört buçuk yıl önce atıl vaziyette olan arsalardı. Yaklaşık yüzde 80’ini kamulaştırılarak belediyemizin tapusuna aldık. Mezbahane, hayvan ve saman pazarı ile ahırları o tarihi doku üzerinden kaldırdık. Artık 4 bin metrekare kapalı alanı olan yeni tesisimizin adı mezbahane değil, ‘Et Entegre Tesisi’ olarak geçecek. Binanın altında soğuk hava deposu da var. Ürünler bu soğuk hava deposunda muhafaza edilecek. Vatandaşımızın konaklayabileceği otel, yöresel ürünlerin satılacağı showroomlar ve ürünlerin birinci elden satılacağı yeni tesisler mevcut. 

YAP İŞLET DEVRET MODELİ 

65 bin metrekare üzerinde olan komplekste bulunan Hayvan Pazarı’nın açılışını yaptıklarını belirten Başkan Başsoy, “Et Entegre Tesisi ve saman pazarımızı da bir ay içerisinde tamamlanmış olup hemşerilerimizin, besicilerimizin ve çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Burayı yaparken hem Kırsal Kalkınma Ajansı’mızdan destek aldık, hem de 29 yıllığına yap işlet devret modeliyle Erzincan Belediyesi’nin kasasından bir kuruş çıkmadan kente kazandırmış olduk. Bu vesile ile besiciliği, tarımı ve hayvancılığı ciddi manada destekleyecek bir tesisi Erzincan Belediyesi’ne ve şehrimize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.