25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Eskiye dönüşe millet izin vermez

Muhalefet adaylarının ‘Eskiye döneceğiz.’ demesine şaşıyorum. Eskiye dönemezsiniz. Çünkü vatandaş, 16 Nisan’da bunun kararını verdi. Siz hala 16 Nisan öncesinde kalmışsınız.

22 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Eskiye dönüşe millet izin vermez

Başbakan Binali Yıldırım, A Haber-ATV  ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, son iki yılda yaşananların Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde gelecek yıllarda en fazla konuşulacak ve yazılacak bir dönem olacağını ifade etti. Yıldırım, şu mesajları verdi:   

GERİDE KALMIŞSINIZ

“Muhalefet adaylarının ‘Eskiye döneceğiz.’ demesine şaşıyorum. Eskiye dönemezsiniz. Çünkü vatandaş, 16 Nisan’da bunun kararını verdi. Siz hala 16 Nisan öncesinde kalmışsınız. ‘Hayır’ blokunun aynen devam ettiğini görüyoruz. Vatandaşın iradesine bir kere önce boyun eğin, saygı gösterin. ‘Tamam 16 Nisan’da vatandaş kabul etti.’ deyin. Şimdi onun uygulaması var, yaptığımız seçim 16 Nisan kararının hayata geçirilmesi, sürecin tamamlanmasıdır.”      

11 ÜS BÖLGESİ VAR 

“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nın benzerini Kuzey Irak alanında da yapmaya çok önceden başlamıştık. Bunun seçimle ortaya çıkmış bir iş olduğunu söylüyor bazıları. Bilmeyince her şeyi konuşursun.Kuzey Irak’ta 11 geçici üs bölgemiz var. 400 kilometrekarelik alanda temizlik harekatı yapıldı, askerlerimiz faaliyetlerini sürdürüyor.”   

İRAN İLE SORUN YOK

“İran ile bu konuda aramızda bir sorun söz konusu değil. Bu işin şakası yok. Zeytin Dalı ile Afrin’de yaptık, Fırat Kalkanı ile Cerablus-Azez arasında bunu yaptık, burada da yaparız. 20 uçakla önemli bir hava hareketi gerçekleştirildi ve elde edilen istihbari bilgilere göre, terör örgütünün önemli sorumluluklar alan kadroları, bu hava harekatında etkisiz hale getirildi. İran, her zaman istihbarat paylaşımı dahil bizimle çalışmayı öngörüyor ama kendi hudutları içinde müşterek bir terör operasyonuna tabiatıyla çok sıcak bakmayacağını görmemiz lazım.”      

KUŞKULAR BİTMEDİ

“15 Temmuz darbe girişiminden dolayı ABD üzerindeki kuşkuların bugün tamamen ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Bu alçak darbe girişimini yapan FETÖ örgütüdür. Bu örgütün başı da ABD’de duruyor, bunu bize verin, diyloruz. Buradaki gönülsüzlük, isteksizlik canımızı sıkıyor, vatandaşlarımızın da milletimizin de kuşkularını artırıyor. Am erika niye vermiyor bu alçağı? Bu soruyu çıkın sokakta vatandaşa sorun. Alacağınız cevaplar çok ilginç. Vatandaş ‘vermediğine göre bir açıkları var’ diyor. Amerika algısı kamuoyunda dibe vurmuş vaziyette, yani yüzde 20’den az. Yapılan saha araştırmalarında vatandaşlarımızın yüzde 20’sinden daha azı Amerika’ya güveniyor. Bu çok vahim bir durum. İlişkiler açısından bunu düzeltecek olan biz değiliz, Amerika. ABD ile ilişkilerimizi geren konulardan bir tanesi de DEAŞ operasyonlarında terör örgütü PYD ve YPG’nin ABD tarafından tabiri caizse ortak olarak alınması, onlara en modern silah verilmesi.”      

KÜRTLER İSTEMEZ

“Biz de diyoruz ki hiç kimse endişe etmesin. Terör örgütü bir daha bu topraklarda hiçbir şekilde varlık gösteremeyecek. Gidin sorun kimse Türkiye’de ayrılmak istiyor mu? Niye ayrılsın kardeşim. İzmir’de doğulu, güneydoğulu iyi bir nüfus var. Niye ayrılsın. Biz bin yıldır et ve tırnak gibiyiz.”

İNCE’YE ÜSLUP DERSi

ANKARA ilçelerinde konuşan Yıldırım, Millet İttifakı’nın dördüncü ortağının HDP ve PKK olduğunu söyledi. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Yıldırım, bir polis memuruna küfür yağdırdığı konuşmayı hatırlatarak, “Muharrem İnce kendi yaptığı işin bir tanesini söylesin. O ancak polis memuruna küfür saymakla vaktini geçirsin. Ondan sonra da çıkıp diyeceksin ki ‘ben herkesin cumhurbaşkanı olacağım’” dedi.

HDP gizli ortakları

CHP-İP-Saadet ve DP’nin ‘Millet’ adını verdiği İlkesizler İttifakı’nın bir de gizli ortağı olduğunu kaydeden Yıldırım, “Bu ittifakın dört resmi ortağı var, bir tane de  gizli ortağı var. Gizli ortak HDP’dir, PKK’dır” dedi.  

HAİN PLAN PEŞiNDELER

“Emperyal güçler güney sınırlarımızda bir terör devleti kurmaya çalışıyor. Bunda amaç Türkiye’yi meşgul etmek, Türkiye’nin bölgedeki etkin politikasını ortadan kaldırmak, bölgede sömürülen mazlum, masum milletlerin uyanışını geciktirmek. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı ve canı üzerinden yapmaya çalışıyorlar. ‘Efendim biz Kürtlere devlet kuracağız.’ Sizin ne haddinize devlet kurmak. Kürtlerin devleti var. Kürtlerin devleti var. Bin yıldır bu topraklarda Kürtlerin de Türklerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bayrağımız ay yıldızlı bayrağımızdır. Hhiç kimse hadsizlik edip ülkemiz için plan yapmasın.”      

EN MUTLU İNSANIM 

Binali Yıldırım, başbakanlık görevinin sona ermesine ilişkin de “Ben dünyanın en mutlu insanıyım. Bazıları koltuk kapmak için on takla atıyor, kendini paralıyor, ben koltuğu teslim etmek için aynısını yapıyorum. Gönül rahatlığıyla, huzurla, bana verilen görev ve sorumluluğu mümkün mertebe eksiksiz yapmış olmanın huzuruyla inşallah bu süreci tamamlamış olacağız” dedi.