25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

FETO’yu ABD’ye Ecevit gönderdi

İşadamı Cem Fadıl Bozkurt, FETÖ Çatı Soruşturması kapsamında verdiği ifadede, FETÖ elebaşı Gülen’in, eski Başbakan Bülent Ecevit, eski Bakan Hüsamettin Özkan ve İshak Alaton’un işbirliğiyle ABD’ye kaçırıldığını öne sürdü.

16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
FETO’yu ABD’ye Ecevit gönderdi

FETÖ Çatı Soruşturması kapsamında tanık olarak ifadesi alınan işadamı Cem Fadıl Bozkurt, eski iş ortağı İshak Alaton’un FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yurtdışına çıkarılması için eski başbakanlardan Bülençt Ecevit ile birlikte uğraş verdiğiniileri sürdü. Yaptıkları bir toplantıda İshak Alaton’un eski bakan Hüsamettin Özkan ile telefon görüşmesine şahit olduğunu kaydeden Bozkurt, “1998’in sonu ya da 1999’un başıydı. İshak Alaton ile görüşmemiz esnasında kendisini  Hüsamettin Özkan aradı. Telefonun sesi dışa açıktı. Bu görüşme esnasında Özkan, Fetullah Gülen’in Türkiye’de kalması konusunda sıkıntılar olduğunu, askerlerin sorun çıkardığını, Gülen’e çok yüklendiklerini ve hakkında soruşturma başlatacaklarını, bu nedenle ivedi yurtdışına çıkması gerektiğini ve bu konuda ne yapılabileceğini sordu” ifadelerini kullandı.

HÜSAMETTİN ÖZKAN DEVREDE 

Bozkurt, Alaton’un aynı görüşmede Bülent Ecevit ile de konuştuğunu öne sürdü. Görüşmede pasaport konusunun da konuşulduğunu belirten Bozkurt, “O günkü telefon görüşmesinde Hüsamettin Özkan, ‘Fetullah Gülen’in pasaport işlerini biz Ankara’dan halledeceğiz, siz yurtdışına çıkış ve gideceği ülkedeki ikametini sağlamaya çalışın’ dedi” iddiasında bulundu. Bozkurt’un ifadesine göre, Hüsamettin Özkan, Gülen’in gideceği ülkede de uzun dönem kalmasının sağlanmasını istedi.

‘TÜRKİYE’DE TEDAVİ EDİLEMEZ’

Bozkurt, daha sonra Alaton’un, Fethullah Gülen’e Haseki Hastanesinden 1999 yılının ocak ayında “Türkiye’de tedavi edilemez” raporu aldığını öne sürdü. Chicago’ya gönderdikleri Gülen’i, Mustafa Öz’ün oğlu Mehmet Öz’ün hastaneye yatırdığını ve tetkikler yaptığını ileri süren Bozkurt, “Ülkesinde tedavi yapılamaz, burada kalması uygundur” raporu alındığını iddia etti.   

300 gaybubet evde 600 FETÖ’cüye sobe 

Türkiye genelinde 1 Ocak’tan bu yana FETÖ’nün ‘gaybubet evi’ olarak adlandırılan hücre evleri ile öğrenci evlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 600 şüpheli yakalandı. 27 ildeki 51 operasyonda kelime anlamı ‘bulunmayış, yokluk’ olan 300 ‘gaybubet evi’ ortaya çıkarıldı. Yakalanan şüphelilerden 225’i tutuklandı. Operasyonlarda FETÖ’nün yargı yapılanmasına yönelik toplantıları organize eden eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri ve Yargıtay üyesi firari Mehmet Kaya Çanakkale’de, firari ‘şike davası’ hakimi Hikmet Şen de Bursa’da yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında örgütte ‘mahrem imam’, ‘büyük bölge abileri’, ‘büyük bölge sorumluları’, ‘polis ve asker mahrem abileri’, ‘il ablaları’ ve ‘finans sorumluları’ gibi önemli kişiler de yer aldı. Operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri, örgütle ilgili önemli bilgilere de ulaştı. Güvenlik güçleri, çöküş sürecine giren örgütün yeniden yapılanma çabasında olduğunu tespit etti. Örgüt, ‘gaybubet’ adındaki hücre evlerini ‘modern mağara’ olarak nitelendirirken bu yerlerde saklanmanın ‘ibadet’ sayıldığı belirlendi. Örgüt içi bir mesajda “Gaybubette geçirdiğimiz her dakika, bir gün ibadet yerine geçiyor” ifadeleri yer aldı. 

Cem Fadıl Bozkurt, 2015’e kadar Alaton’un şirketlerine üçte bir oranında ortak olduğunu anlattı.  

‘ONE MINUTE’Ü İÇİNE SİNDİREMEDİ

 

İshak Alaton ile 28 Şubat sürecine ilişkin konuşmaları olduğunu söyleyen Bozkurt, Alaton’un “Bu ülkede tank yürütebilmek için dört tane ev verdim” şeklinde ifadeleri olduğunu öne sürdü. İshak Alaton’un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri vesayetin kaldırılması yönündeki faaliyetlerini 2011 yılına kadar desteklerken bu tarihten sonra görüşlerinin değiştiğine dikkati çeken Bozkurt, Erdoğan’ın Şimon Peres’e, “One minute” demesini Alaton’un hazmedemediğini, “Bu, Şimon’a yapılmaz. Haddini bilmiyor” şeklinde ifadeleri olduğunu öne sürdü.