23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

''Fiili durumun devam etmesini isteyenler 2. Dalga darbeciler''

MHP lideri Bahçeli, başkanlık tartışmalarıyla ilgili olarak, “Meclis’te evet dersek millet huzurunda da evet deriz. Türkiye’de fiili durumun devamını arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir” dedi.

26 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
''Fiili durumun devam etmesini isteyenler 2. Dalga darbeciler''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında başkanlık sistemine değindi. İşte Bahçeli’nin açıklamaları...

- MORS ALFABESİ: Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler, bu sonuca nasıl varmışlar? Heceleyeyim dedim anlamadılar, kara tahtayı işaret ettim oralı olmadılar. İsterlerse Mors Alfabesi, isterlerse dumanla iletişim kuralım.      

- GÖZLERİ VAR GÖRMÜYOR: ‘MHP, parlamenter sistemden yanadır, dahası revize ve reforma tabi tutulmasını istemektedir’ dedim, ne çare, kulp takmayı sürdürüyorlar. Bunların kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor.  

- NATO KAFA: TBMM’de ‘Evet’, referandumda ‘Hayır’ diyecekmişiz, bunu söylüyorlar.  Bizim ağzımızdan ‘Evet’ ya da ‘Hayır’a ilişkin irade çıkmamışken, anayasa teklifinin içeriği belli değilken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilinsin ki kaos elçileri, kriz çığırtkanları, darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali tamı tamına Nato kafa Nato mermerdir.

- EVET’SE EVET DERİZ: MHP’nin TBMM’de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır.  Eğer Meclis’te ‘Evet’ dersek milletin huzurunda da ‘Evet’ deriz.

- MAHÇUP EDECEĞİZ: MHP’yi itibarsızlaştırmaya çalışanları emin olunuz ki not edip çok yakında mahcup edeceğiz. 

- KRİZ ARZULAYANLAR: (“Başkanlık sistemi tartışması yoktu bunu siz gündeme getirdiniz ve ‘gerekirse millete gitmektir’ dediniz; bir metin gelsin görelim diye ilk defa bu kadar net ve açık konuştunuz. Neden şimdi bu tartışmayı gündeme getirdiniz?” sorusuna yanıt) Türkiye’de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz’dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. 

- O CHP’NİN İŞİ: (“AK Parti’den, onaylamadığınız başkanlık teklifi gelirse referanduma götürülmesine karşı mısınız?” sorusunu cevapladı) Gelsin görelim ona göre karar verelim, başkaları gibi önceden karar vermek doğru değil. O CHP’nin işidir. Bir de sütünü içerken İsmail Küçükkaya’nın işidir. İsmail Küçükkaya da Allah muhafaza büyükkaya olmamış, olsaydı başımız beladan kurtulmazdı.

ERDOĞAN’IN DEDİKLERİNİ DEDİ...

Irak’ta sahada da olacağız masada da

- MUSUL’DA TEMİZLİK: Musul’un teröristlerden temizliği süratle yapılmalı. Türkiye, bu temizlik harekatının dışında durmamalı, kenarda kalmamalıdır. Artık Irak’ta kimin ne söylediğinin, nerede durduğunun önemi yoktur.

- IRAK, SURİYE, ABD TEPKİSİ: Türkiye, Irak ve Suriye’deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalı. Irak istemiyormuş, Suriye karşı çıkıyormuş, ABD itiraz ediyormuş, bunun artık bir mana ve ehemmiyeti yoktur. Misak-ı Miilli’nin ruhuna mı bağlanacağız, yoksa birkaç densizin, emperyalizme uşaklığı benimsemiş üç beş köksüzün sözlerine mi bakacağız?

- HER AŞAMADA OLMALIYIZ: Türkiye, Musul operasyonunun her aşamasında rol almalı. Şu anda Başika’dan çekilmek Hakkari’den çekilmekle eşdeğerdir. Musul’a sokulmazsak Ankara’yı tehlikeye atarız. Irak’ta sahada olduğumuz kadar kurulacak masalarda oturmamız doğrudur,  doğaldır, olması gereken de budur.