24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Grup başkanı seçildi ilk talimatı verdi

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin dünkü toplantısına katılan tüm milletvekillerinin oyuyla grup başkanı seçildi. Vekillere teşekkür eden Yıldırım'ın ilk talimatı, “2019 seçimleri için şimdiden çalışmaya başlayın' oldu.

ŞERİFE GÜZEL25 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Grup başkanı seçildi ilk talimatı verdi

AK Parti Genel Başkanlığı’nı Pazar günü gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a devreden Başbakan Binali Yıldırım, dün gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında, toplantıya katılan tüm milletvekillerinin oyuyla AK Parti Grup Başkanı seçildi. Kürsüye çıkan Yıldırım’ın, milletvekillerine yeni döneme ilişkin ilk talimatı ise “2019 seçimlerine hazırlanmaları” oldu. AK Parti’nin dün gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım için Grup Başkanlığı seçimi yapıldı. Toplantıya katılan 300 milletvekilinin “oy birliği” ile Grup Başkanı seçilen Başbakan Binali Yıldırım, kürsüye çıkarak milletvekillerine teşekkür etti.  Bir yıl önce yapılan olağanüstü kongre ile genel başkan seçildiğini ve bir yıl önce bugünlerde kendisinin başkanlığında kurulan hükümetin Meclis’ten güvenoyu aldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, ikinci kez “güvenoyu” almış gibi olduğunu belirterek, kendisine gösterilen güvenden dolayı da milletvekillerine teşekkür etti.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Konuşmasında yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım, artık hükümet sisteminin değiştiğini ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, bundan sonra yapılacak ilk seçimlerde “Cumhurbaşkanı”nın seçileceğine dikkat çekti. Başbakan Yıldırım, “2019’a şimdiden çalışmak lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artık Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bunun için de 50 artı 1 gerekiyor. Okul döneminde bize sınav tarihleri bildirildiğinde, ha bugün çalışırız, ha yarın çalışırız diye vakit geçirirdik. Bir bakardık ki, sınav günü gelmiş. Şimdi böyle yapamayız.  Seçimler daha zor. Şimdiden başlayacağız” dedi.

‘Ramazan’da sahada olmalıyız’

Oybİrlİğİyle grup başkanı seçilen Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra grup üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yıldırım’ın vekillere “Ramazan’da sahada olunması” konusunda talimat verdiği öğrenildi.