19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Her ağacın altını didik didik arıyorlar

Giresun yaylalar bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlara Jandarma’nın en seçkin askerlerinden oluşan JÖAK’a bağlı Jandarma Özel Operasyon (JÖPER) timleri de destek veriyor.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Her ağacın altını didik didik arıyorlar

Giresun yaylalar bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar olumsuz hava koşullarına rağmen devam ediyor. Şehit Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin katilleri adeta her ağacın arkasına bakılarak aranıyor. Operasyonda jandarmanın en seçkin askerlerinden oluşan JÖPER’ler görev alıyor.

DESTEK VERİYORLAR

Operasyonlara Bursa JÖH’e bağlı ‘Timsahlar’ Bulancak JÖH’e bağlı ‘Kartallar ve Doğanlar’ timleri ile Jandarma’nın en seçkin askerlerinden oluşan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı Jandarma Özel Operasyon (JÖPER) timleri de destek veriyor. 

ARAMALAR SÜRÜYOR

Giresun yaylalar bölgesinde ki operasyonda Jandarma’nın en seçkin askerlerinden oluşan JÖPER’ler ilk kez yakından görüntülendi. Bölgeye ilk olarak 15 yaşında  PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik için gelen bu özel timler PKK’lı hainlerin izlerini ormanlık alanda sürüyor.  Daha önce operasyonların sürdüğü Güce ilçesinde Eren Bülbül’ün katillerini etkisiz hale getiren JÖPER’ler şimdi ise yaylalar bölgesinde Ali Cevizci’nin katilleri ve bölgede bulunan örgütün sorumlusunu etkisiz hale getirmek için titiz bir çalışma yürütüyor. Operasyonların sürdüğü bölgede JÖPER’lerin de destek verdiği arama tarama faaliyeti görüntülendi. Nefes kesen operasyonda timler adeta her noktayı didik didik tarıyor, bakılmadık alan bırakmıyor.

JÖPER’ler bölgede bulunan PKK’nın örgüt sorumlusunuetkisiz hale AC için titiz bir çalışma yürütüyor.