19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Her şey millet için

Tarihi dönüşümün ilk adımı anlamlı bir günde anlamlı bir mekanda atıldı. Hacı Bayram’da cuma namazı kılan Erdoğan cami çıkışı ilk meclis binasına geçti, yeni kabine toplantısını dualarla açtı.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Her şey millet için

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabine toplantısı, 98 yıl önceki gibi Hacı Bayram Camii’nde Cuma Namazı kıldıktan sonra eski TBMM binasında yapıldı. Başkan Erdoğan tarihi günde duygusal bir konuşma yaparak, tarihi dönüşümün ilk adımlarını attıklarını söyledi. Bakanlar ve milletvekillerine hitap eden Erdoğan, “Yeni yönetim sistemimize göre kurduğumuz kabinemizin ilk toplantısını yapacağımız günde tıpkı bundan 98 yıl önce olduğu gibi yapalım istedik. Duyguluyum, zira bu çatının altında böyle bir başlangıç yapmak çok şeyler hatırlatıyor bize, değerlerimiz, kutsallarımız açısından çok şeyler hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.      

DEVAMIN DEVAMIYIZ

Okunan binlerce hatmi şerifin duasına eşlik edip cuma namazını Hacı Bayram Camisi’nde kıldıklarını belirten Erdoğan, ardından milletle kucaklaşarak, hasbihal  ederek, hasret gidererek eski TBMM  binasına geldiklerini dile getirdi. Erdoğan,  “Hemen yanımızdaki 1. Meclis binasında başlayıp 1924’ten itibaren bu binada süren büyük mücadeleyi bir kez daha yad etmek üzere buradayız. 1. Meclis başlangıçtı, burası devamdı. Şimdiyse bizler de devamın devamını yapıyoruz” diye konuştu.      

98 YIL ÖNCEKİ AYNI RUH 

Türkiye’nin yaşadığı tarihi dönüşümün ilk adımını bu kutlu çatıda attıklarını kaydeden Erdoğan “Meclisin açılışı için cuma saati, bu mübarek günün bereketi ve feyzinden istifade edebilmek amacıyla seçilmişti. Biz de bir mübarek cuma günü aynı hissiyatla burada toplandık” ifadesini kullandı Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklalimizin kazanılmasında emeği geçen tüm milletvekillerimizi, komutanlarımızı, askerlerimizi, 7’sinden 77’sine erkeğinden kadınına tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Ruhlarına birer Fatiha okuyalım” dedi.      

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

“1. Meclis Gazi bir Meclis’ti. Şu anda ki Meclisimiz de gazilikle şereflenmiştir” diyen Erdoğan ezanları susturtmamak, bayrağı indirtmemek için canlarını ortaya koyarak mücadeleyi sürdüklerini vurguladı. Erdoğan”Bugün, eski Meclis binasındaki bu törenimizi işte bu tarihi sürekliliğin bir sembolü olarak görüyorum. Onun için  duyguluyum, onun için bu duygusallığımı hoş görün” diye konuştu. 

“Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptık” diyen Başkan Erdoğan “Geleceğimize güvenle bakabileceğimiz bir Türkiye inşa edene kadar hepimiz dur durak bilmeden çalışacağız” ifadesini kullandı.  Erdoğan Türk milletini hayatını sürdürebilmek için sürekli bedel ödediğini kaydeden Erdoğan “Madem bedel ödüyoruz öyleyse ülke ve millet olarak her alanda hakkımız olanı da alabilelim istiyoruz” dedi.  

BİZE MİLLETİMİZ YETER 

“Bizim davamız, milletimizin davasıdır. Bizim derdimiz, milletimizin derdidir. Bizim mücadelemiz, milletimizin mücadelesidir. Bizim öfkemiz de milletimizin öfkesidir” diyen Erdoğan karşılarında terör örgütleri, sinsi rakipler, milletin özgüvenin artmasından çılgına dönenler olduğunu söyledi. Erdoğan “Bizim yanımızda milletimiz var. Bize Allah yeter, bize milletimiz yeter” diye konuştu. Erdoğan sözlerini 15 Temmuz gecesi yaşananlardan sonra tıpkı “Mehmed Akif gibi Rabb’imizden bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını dilemiştik. İnşallah, bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız” diyerek tamamladı.

Başkan Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleriyle, ilk kabine toplantısı öncesi Hacı Bayram Camisi’ne gelerek cuma namazı kıldı.