19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Herkes hesabını verecek

Başbakan Yıldırım, Afyon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde konuşuyor. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin konuşan Yıldırım, 'Mağdur edebiyatını bir kenara bırakalım, herkes yaptığının hesabını verecek.' dedi.

AA21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, "Demokrasinin merkezi, beşiği diye payelenenler maalesef bu olayda suçüstü yakalanmıştır. Neyse onlar kendilerine yakışanı yaptı. Ama biz gerçek dost kim, kim değil, bunu anladık." ifadesini kullandı.

Türk milletinin çok asil bir millet olduğunu dile getiren Yıldırım, milletin sadece darbecilere darbe vurmadığını, aynı zamanda ekonomi üzerindeki oyunları da bozduğunu dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası ekonomik göstergelerdeki dalgalanmanın, Rusya ile uçak krizi sonrası yaşanan dalgalanmadan daha alt seviyede olduğuna işaret eden Yıldırım, "Merkez Bankamız piyasaya para verme ihtiyacı duymadı. Cuma darbe; pazartesi her şey saat gibi işledi. Bankalar çalışıyor, alışverişler devam ediyor. Normal hayat gündüz devam ediyor, akşam çoluk çocuk, büyük küçük herkes meydanda. Demokrasi nöbetleri devam ediyor. Böylesine müthiş, dünyaya karşı birlik, beraberlik görüntüsü verdik. Siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanımız bir araya geldik. Yenikapı'da 5 milyon vatandaş bir araya geldi, birliği gösterdi. Bütün Türkiye'de aynı anda meydanlarda insan toplandı, 10 milyondan fazla. Dünyaya inat, 'Türkiye'de birlik, beraberlik, kardeşlik bozulmaz. Kimse de bunu başaramaz.' mesajı verdik. Bizim beklentimiz ve ümidimiz bu birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesidir." şeklinde konuştu.

- "11 yaşındaki torunum geceleri uyku uyuyamıyor"

Zaman zaman bu ruhu zedelemeye çalışan faaliyetlerin olduğuna dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Efendim işte 'Mağdurlar var. Mağdurlar oldu.' Kardeşim, mağdur da 241 şehit ne olacak? Bunların yakınları ne olacak? 2 bin 194 gazi var, bunlar ne olacak? Milletin hayallerini yıkmaya çalışan... 79 milyonun yaşadığı travma ne olacak? Bunlar mağdur değil mi? Benim 11 yaşındaki torunum geceleri uyku uyuyamıyor. O gece bana diyor ki 'Dede, bunlar bizim askerimiz değil mi, niye insanları öldürüyor?' Bunun cevabını bunlar vermek zorunda. Bu işe kalkışanlar bunun cevabını vermek zorunda. 'Mağdur' edebiyatını bir kenara bırakalım. Herkes yaptığının hesabını verecek. Yağma yok, verecek hesabını ki bir daha böyle bir işe kalkışmasın. Şimdi yargı işine bakıyor. Türkiye bir hukuk devleti. Gereğini yapacak, mevcut kanunlar tahtında gerekli hükümler verilecek, cezalılar cezasını çekecek. Bunun için bu 'mağdur' söylemlerinin de bir temeli yoktur. Bu da FETÖ'nün ayrı bir algı operasyonudur. Buraya da lütfen dikkat edelim."