20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 38 şehidimiz var

İstanbul Beşiktaş'ta peş peşe meydana gelen bir bombalı araç ve bir canlı bomba saldırısında şehit sayısı 38'e yükseldi. Şehit düşenlerden 30'u polis.

11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Son Dakika Haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Beşiktaş'ta yaşanan alçak saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, hain saldırıda "30'u polis memuru 38 şehidimiz var" dedi.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında saat 22.29 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalardan biri statla Süzer Plaza'nın hemen arasındaki Beleştepe'de, diğeri ise Maçka Parkı'nda oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda şehit düşenlerin sayısının 38'e yükseldiğini açıkladı. 14'ü yoğun bakımda 136 kişi de yaralı.

"30'U POLİS, 7'Sİ SİVİL, 1 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ DEĞİL"

Bakan Soylu'nun açıklaması şöyle:

"En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada, "Gerek hastalarımızın hastanelere nakli açısından bütün sağlık personelimize teşekkür ediyoruz. 155 yaralımız var hastanelerimizde. Bunların 14'ü yoğun bakımda 5'i ameliyatta. Zaman zaman ameliyattan çıkan, yoğun bakıma geçen, ameliyata alan kardeşlerimiz var. Cenab-ı Allah tez zamanda şifa versin. Ailelere ve tüm milletimize Cenab-ı Hak sabrı cemil ihsan eylesin." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş'taki terör saldırısıyla ilgili ise şunları söyledi;

"OKLAR PKK'YI GÖSTERİYOR"
 
"Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır. Nihayetinde belli ki çalışılmış bir senaryo, belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleştiği zaman resmi olarak da açıklaması yapılacak."
 
Planları detaylı bir şekilde çalışılmış bir saldırı olduğu anlaşılıyor. Beşiktaş taraftarı stattan çıktıktan sonra, en son Bursaspor taraftarı da çıkartılıyor... Son derece rutin, güvenliği sağlayan çevik kuvvet mensubu polislerimizin toplanma yerleri hedef alınıyor. Yani doğrudan doğruya hedef polisin kendisidir, polis teşkilatımızdır."
 
300-400 KİLOLUK PATLAYICI
 
En az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Arabanın patladığı yerde çukur açılmış ve araba yok ortada. Yani o kadar paramparça olmuş. Büyük bir çukur açılmış."