26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

'İki devletli çözüme bir alternatif yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Ürdün Kralı 2. Abdullah açıklamalarda bulundu. Abdullah, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planıyla ilgili şunları söyledi

7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'İki devletli çözüme bir alternatif yok'

“Kudüs konusunda ülkemize gösterdiğiniz bir destek var. Bu büyük zorlukları aşmak için nasıl daha fazla birlikte çalışabiliriz, hem ümmetimiz hem de bölgemizin karşı karşıya kaldığı bu zorlukları görüştük. Yine şunda mutabık kaldık, Kudüs meselesi önemli bir husus olarak ortada ancak iki devletli çözüme bir alternatif yok. Ve herhangi bir barış anlaşması söz konusu olacaksa bütün bölgenin istikrarını bu belirleyecektir.  Filistinliler ve İsrailliler arasında nihai bir çözüme, bir barış anlaşmasına ulaşılmalı. Böylece Filistinliler, İsrail ile yan yana ve Doğu Kudüs’teki başkentlerinden yararlanacak şekilde kendi bağımsız ülkelerini kurabilmeliler.  Biz buradaki kutsiyet arz eden makamların koruyucusu konumundayız. Mescid-i Aksa ve Harem-i Şerif bizim için çok önemli. Hem Müslümanların hem Hristiyanların kutsiyet atfettiği mekanlar. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanının desteğini aldık.”  

Külliye’de ‘Kral’ karşılama

Türkiye’ye ziyarette bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah için Külliye’de tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’ye gelişinde Kral Abdullah’ı makam aracından inerken karşıladı. Türkiye ve Ürdün bayrakları önünde poz veren Erdoğan ve Abdullah, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Karşılamada Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Kral Abdullah’ın eşi Kraliçe Rania da yer aldı.