25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İP'ye geçen 15 CHP'li vekil yarın partilerine dönüyor

Hüllecilerin bugün ya da yarın İP'den istifa ederek CHP'ye katılacağı ve TBMM'de yapılacak törenle dönecekleri belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, 15 ismi yeniden CHP listelerinden aday göstermesi bekleniyor. Hülleci vekiller yaptıkları açıklamada 'Biz demokrasi görevini yerine getirdik. Seçimlere girmesi engellenmek istenen bir partiye destek olduk' diye konuştu.

9 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İP'ye geçen 15 CHP'li vekil yarın partilerine dönüyor

CHP’den emrivakiyöntemiyle İP’e kiralananve bu partinin TBMM’de grup kurmasını sağlayan 15 milletvekili, yeniden talimatla CHP’ye dönüyor. Daha önce İP geçmeleri için baskı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 vekilin partiye dönmesi için talimat verdi. Bu kapsamda, 15 milletvekilinin bugün ya da yarın İP’den istifa ederek CHP’ye katılacağı kaydedildi. Milletvekillerinin partiye dönüşününün TBMM’de düzenlenecek bir törenle duyurulacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun 15 ismi yeniden CHP listelerinden aday göstermesi bekleniyor.

CHP LİSTELERİNDEN 

15 isimden bazıları yaptıkları açıklamada, “Biz Genel Başkanımızın talimatıyla bir demokrasi görevini yerine getirdik. Seçimlere girmesi engellenmek istenen bir partiye destek olduk. Hiçbirimiz kişisel ikbal peşinde değiliz. Bu yüzden hiçbirimiz ‘Ne zaman CHP’ye döneceğiz’ diye sormuyoruz. Genel Başkanımız ne zaman karar verirse o zaman partimize döneriz” ifadelerini kullandı.