25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

'İyilik sancağını 4 kıtada göndere çekiyoruz'

Başkan Erdoğan: İçimizdeki kimi gafiller, anlamasa da biz imkanlarımızı mazlumlarla paylaşmayı sürdüreceğiz. Zalimler karşısında eğilmeyecek, bükülmeyeceğiz.

14 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'İyilik sancağını 4 kıtada göndere çekiyoruz'

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen “5. Uluslararası İyilik Ödülleri” programında, katılımcılara hitap etti. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: 

MÜSLÜMAN YÜREKLER: Dünyayı kin ve nefret değil, ihsan ayakta tutacaktır. Dünyayı çatışma, kavga değil, barış yaşanılır kılacaktır. Dünyayı çıkarına tapanlar değil, Allah için sevenler, Allah için verenler, Allah rızası için iyilikte bulunanlar güzelleştirecektir. Dünyayı zalimlerin önünde eğilenler değil, mazlumlara sahip çıkan Müslüman yürekler yeşertecektir. 

İFŞA OLDULAR: Suriye, Irak, Yemen, Libya ve Filistin’de yaşananlar, Müslümanlar için iyiyi kötüden, zalimi mazlumdan, dostu düşmandan ayıran bir furkan oldu. Maskeler düştü, makyajlar aktı, gerçek yüzler ortaya çıktı. Bugün dünyada barış ve huzurun önündeki en büyük engel irade eksikliği, vicdan kıtlığıdır. Bazı Müslüman devletlerle beraber Batılı ülkeler Batılı kurum ve kuruluşlar gerçekten çok kötü bir imtihan verdiler. Sadece demokraside, hukukta ve adalette değil temel insanlık sınavından da sınıfta kaldılar. 

MISIR’DAKİ İDAMLAR: İdam edilen gençlerin acısını yüreklerinde hissetmediler.  İşte daha geçenlerde dokuz genci idam ettiler. Şimdi buradan sesleniyorum; ey Batı, Avrupa Birliği, hani Avrupa Birliği ülkelerinde idam yasaktı? Avrupa Birliği ülkelerinde idam yasak olduğu halde siz Sisi’nin davetine nasıl oluyor da icabet ediyorsunuz?  Beni Sisi ile çok barıştırmak isteyenler var, asla kabul etmiyorum, etmem de. Onunla aynı masada oturmam. Bir defa bizim bu gerçekleri görmemiz lazım, eğer bu gerçekleri göremezsek Rabbim ebedi alemde bunun hesabını da bize sorar. Eğer biz idareciysek, eğer bir milleti, bir devleti yönetiyorsak bunun hesabını yarın o ruzi mahşerde vermeye mecbursun. 

KAŞIKÇI CİNAYETİ: Katliamın belgelerini isteyenlere de biz belgelerini verdik.  ‘Gelin’ dedik, dinlettik, Amerika’sı, Japonya’sı, Fransa’sı, İngiliz’i, Suudi  Arabistan’ın kendisi, hepsine bunları anlattık. Biz olayın takipçisiyiz, gerekirse uluslararası mahkemede de bu işin yargılanmasını takip edeceğiz. 

EĞİLMEYİZ, BÜKÜLMEYİZ: Dört kıta, yedi iklimde Türkiye’nin iyilik sancağını göndere çekiyoruz. İçimizdeki kimi gafiller, kimi vicdansızlar anlamasa da biz imkanlarımızı mazlumlarla paylaşmayı sürdüreceğiz. Zalimler karşısında eğilmeyecek, bükülmeyecek, üç günlük menfaat için zulme asla alkış tutmayacağız.  

Vefa Ödülü merhum Mahmut Celalettin Ökten adına Saadettin Ökten’e Başkan Erdoğan tarafından verildi.