20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kabine tamam sıra icraatta

Tüm bakanlar, yapacakları projelere ilişkin 180 günlük eylem planı hazırlayıp Başbakan’a sundu. Türkiye’ye yeni sıçrama yaptıracak projeler, Erdoğan’ın belirleyeceği ilkeler doğrultusunda uygulamaya konulacak.

ŞERİFE GÜZEL21 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kabine tamam sıra icraatta
Kabinede yaşanan değişimle birlikte gözler, Hükümet’te 180 günlük icraat döneminde atılacak adımlara çevrildi. Bakanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırladıkları 180 günlük eylem planlarını önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya koymak için kolları sıvayacak.
 
ERDOĞAN’A SUNULACAK
 
Bakanların 180 günlük uygulayacakları eylem planları, Erdoğan’ın 16 Nisan referandumunun ardından AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna tekrar oturmasıyla gündeme gelmişti. Erdoğan, tüm bakanlardan 180 günde yapacakları büyük projelere ilişkin eylem planı isteyeceğini duyurmuş ve Bakanlar Kurulu toplantısında Ramazan ayı boyunca hazırlanacak planların, bayram sonrasıyla birlikte kendisine sunulmasını istemişti. Bakanlar, eylem planlarını hazırlayarak Başbakan Binali Yıldırım’a sundular.Başbakanlık, bakanlardan gelen eylem planlarını ortak bir planlamaya tabi tutmak üzere çalışma yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak olan eylem planları, önümüzdeki günlerde önce Başbakan Yıldırım tarafından bakanlarla değerlendirilecek. Ardından da uygulama için Erdoğan’ın belirleyeceği ilke ve önceliklere göre uygulamaya konulmaya başlanacak.
 
BAKANLAR TAKİP EDECEK
 
Bakanlar, 2019’a hazırlık açısından çok önem taşıyan icraatlar için sıkı bir takip süreci başlatacak. Yürütülecek çalışmalar, 2019’a giden süreçte Türkiye’ye yeni sıçrama yaptıracak projelere ağırlık verilmesi açısından itici güç olacak. Kabineye yeni katılan isimler de, görevi devreden bakanların hazırladığı eylem planları üzerinden giderek icraatlarını uygulamaya koyacaklar.
 
Ankara’da devir teslim törenleri
 
Kabine’deki revizyonun ardından devir-teslim törenleri yapıldı. Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılığı görevini Fikri Işık’a devretti. Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Hakan Çavuşoğlu, Veysi Kaynak’tan, Sağlık Bakanlığı’na atanan Ahmet Demircan, görevi Recep Akdağ’dan devraldı. Tuğrul Türkeş de Başbakan Yardımcılığı görevini Recep Akdağ’a devretti. 
 
AK Parti’de yeni Genel Sekreter Fatih Şahin
 
Kabine revizyonunun ardından AK Parti’de de görev değişimi yaşandı. Adalet Bakanı olan Abdülhamit Gül’in yerine Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Genel Sekreter oldu. Şahin’in yerine de MKYK üyesi Harun Karacan Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Karacan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığı yapmış ve AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı olmuştu.