23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kabine üyelerinin zor tercihi

Erdoğan, Yıldırım’la liste mesaisi yapıyor. Başbakan, bakanlara yasamada mı, yoksa yürütmede mi görev almak istediklerini sordu. Buna göre karar verilecek.

ŞERİFE GÜZEL18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kabine üyelerinin zor tercihi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere seyahatinin ardından bir yandan, İsrail ve ABD’nin kanlı hamlesiyle ortaya çıkan Kudüs sorununda uluslar arası düzeyde temaslarını sürdürürken, diğer yandan sıkışan seçim takvimi nedeniyle yoğun bir liste mesaisi yürütüyor. Erdoğan, İngiltere seyahatine kurmaylarıyla liste konusundaki çalışmalarını yolculuk sırasında da sürdürdüğü ve özellikle mevcut AK Parti milletvekillerinin hangilerinin kalıp, hangilerinin liste dışı bırakılacağına yönelik genel çalışma yaptığı belirtildi.

Grup yönetiminin daha önce vekillerin Meclis çalışmalarına katılımlarına göre hazırlanan raporları değerlendirmeye alan Erdoğan’ın, aday listesini netleştirmeye başladığı kaydedildi. Erdoğan’ın, liste mesaisini Genel Merkez’de, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yürüttüğü ve illerle ilgili çalışmasını yaparken, o ilin “aday adaylarıyla mülakat”ını gerçekleştiren isimlerin değerlendirmelerini aldığı bildirildi. Liste çalışmasını büyük oranda Yıldırım’la yürüten Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu üyeleriyle ilgili nasıl bir karar vereceği ise kulislerde cevabı en çok merak edilen soruların başında geliyor. Yıldırım’ın, listeler hazırlanmadan önce kabine arkadaşlarıyla tek tek görüşerek, yeni dönemde “yasama” organında mı, yoksa “yürütme”de mi görev almak istediklerini sorduğu öğrenildi. Erdoğan’ın, tercihlerine de bakarak kabine üyeleriyle ilgili kararını oluşturacağı belirtildi.