23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Çam: Kafa karıştırma doğruları söyle

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi: “Algı operasyonu yapıyorsun. Söylediklerinin tamamı yanlış. Anayasa değişikliği konusunda eleştirileriniz olabilir, ama yalan söylemezsiniz. Yalanla bir yere varamazsınız. Kafaları karıştırarak “acaba”lar üretmeye çalışıyorsun.”

ŞERİFE GÜZEL21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çam: Kafa karıştırma doğruları söyle

 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Doğruları söyle” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu’na, “Kafaları karıştırarak “acaba”lar üretmeye çalışıyor” diyen Çam, STAR’a   açıklamalarda bulundu:

- TAMAMI YANLIŞ: Bir algı operasyonu var hepimizin gördüğü. Kılıçdaroğlu’nun mitinglerini izliyoruz. Söylediklerinin tamamı yanlış. Anayasa değişikliği konusunda eleştirileriniz olabilir, ama yalan söylemezsiniz. Yalanla bir yere varamazsınız. Sahalarda söylediklerinin tamamı yalan üzerine kurulu. Muhalefet partisi olmayan bir ütopyadan “hayır” çıkarmaya çalışıyor.

- YALANIN ÇARPAN ETKİSİ GÜÇLÜ: Biz, hep doğruları söylemeye çalışıyoruz. Yalanı söylüyorsunuz ve yalanın çarpan etkisi çok hızlı oluyor. Ama siz doğruyu söylediğiniz zaman o yalanları sürekli doğruya çevirmek durumunda kalıyorsunuz. Ama biz güçlü bir ekibiz, bilinçli şekilde sahadayız ve halktan hiç kopmadık.

- TEK TEK CEVAPLIYORUZ: Biz insan ayırt etmeden ziyaret ediyoruz ve insanlara dokunuyoruz. Gittiğimiz zaman kafası karışık olanlar sorularını soruyor, cevap veriyoruz. Maddeleri soranlara tek tek maddeleri anlatıyoruz. İkna etme gibi bir zorunluluğumuz yok zaten. Biz doğruları söyleyeceğiz, karar karşımızdaki kişinin.

- DOĞRU SÖYLEM DEĞİL: “Bir gece kalkacak tek adam, muhtarları feshedecek, şunu yapacak bunu yapacak”… Bu söylemler doğru değil. Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanından, halkın seçtiği bir parlamentodan bahsediyorsunuz. Sonuçta halkın içinden çıkmış, onların isteklerine cevap verecek sistemi kurmayan kişi zaten sistemin dışına itilecek. Bir insan bile bile halkına kötülük yapmak isteyebilir mi? İstemez.  Öyle bir şey olacak ki sanki bu sistem değiştiğinde, herkes kötü niyetli olacakmış gibi konuşuluyor.

- “ACABA”LAR ÜRETMEK: Kesinlikle kafaları karıştırarak “acaba”lar üretmeye çalışıyor. “Evet” verenler o kadar bilinçli şekilde evet veriyorlar ki, en ince ayrıntısına kadar sorularla muhatap oluyoruz. Ve karşılığını almadığı zaman tekrar irdelemeye başlıyor. Karşımızda çok akıllı seçmen var.  ‘Hayır’ın bir yere varması mümkün değil, çünkü doğruları anlatmıyor.