23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kandil’deki lider takımını hallettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör yuvası Kandil’e yönelik operasyonların sürdüğünü söyledi, hava harekatında toplantı halindeyken öldürülen teröristlerin örgütün lider kadrosu olduğunu açıkladı.

21 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kandil’deki lider takımını hallettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine 3 gün kala Şanlıurfa ve Mardin’de halka hitap etti. Türkiye’nin güvenli hale getirdiği Suriye topraklarına 200 bin mültecinin geri döndüğünü vurgulayan Erdoğan, Münbiçliler’in de topraklarına geri döneceklerini söyledi. Erdoğan, Kuzey Irak’ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonların sürdüğünü aktararak Kandil’e yapılan operasyona değindi. 

FİTNE KAZANI DEVRİLECEK

Erdoğan, şu bilgileri verdi: “İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı, Kandil’de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil’deki bunların lider takımını hallettik. Bunların ardından sıra Urfa’nın yanıbaşındaki yerlere geliyor. Yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz.  Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. Şanlıurfa’nın yanıbaşındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır. Bunun için 24  Haziran seçimleri çok önemli. Birileri umudunu kendilerine asla uzanmayacak ellere sarılmaya bağlamış olabilir. Onların gittiği yoldan biz geleli çok oldu. Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onun için de size ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. 24 Haziran’da siz bize desteği ve yetkiyi verin, başladığımız işi bitirelim.”      

BAB’A FAKÜLTE AÇILACAK

Harran Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı’nın beraber çalışarak El Bab’da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açılacağını duyuran Erdoğan, “Fakültemizde eğitim, 2018’in Eylül ayında başlıyor” dedi. Kente yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan “Biz yaparız, bizim işimiz bu. Laf değil, icraat. Biz yaparız, onlar konuşur” dedi. Erdoğan, Şanlıurfa’yı hızlı trenle tüm Türkiye’ye bağlayacaklarını da belirterek alandaki vatandaşlarla oylama yaptı. Erdoğan, “İsteyenler ve istemeyenleri” sorarak, “Oybirliğiyle kabul edilmiştir” dedi. İsim vermeden hızlı trene göcü artıracağı  gerekçesiyle karşı çıkan SP adayı Temel Karamollaoğlu’nu eleştiren Erdoğan “Bunlar ne gerici ya. Vah zavallı ya, nerede kaldı bunlar ya. Bunlara kağnı verelim kağnı. Kağnıyla yürüsünler. Kafaya bak” diye konuştu.