25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kandil’e gideceğiz başlarını ezeceğiz

Başbakan Yıldırım, “Türkiye’ye tehdidi yok etmek için Cerablus’a, El Bab’a, Afrin’e nasıl gittiysek, şimdi sıra Kandil’de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının orada da başlarını ezeceğiz” dedi.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kandil’e gideceğiz başlarını ezeceğiz

Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Bayburt ve Gümüşhane’de düzenlenen mitinglerde halka seslendi. Yıldırım, Bayburt’taki konuşmasında Türkiye siyasetinde bugüne kadar görülmeyen bir seçim döneminin yaşandığına işaret ederek şunları söyledi: “Dünyanın her yerinde seçime giren partiler, adaylar milletin önüne çıkıp yapacaklarını anlatırlar, iktidarları ‘neden şunu yapmadın, neden bun yapmadın’ diye eleştirirler. Ama bizim muhalefet adayları evlere şenlik. Muhalefet bizi yaptıklarımızla suçluyor. ‘Niye yol yaptınız, niye havalimanı yapıyorsunuz, niye şehir hastanesi yapıyorsunuz, niye okul yapıyorsunuz, niye TOKİ yapıyorsunuz.’ Herhalde siyasette dünyada ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. Bir iktidar yatırım yapmakla, hizmet yapmakla suçlanır mı? Bu ülkenin muhalefeti maalesef böyle acınası bir durumda. Bunların haline gülsek mi, ağlasak mı, yoksa ‘boşver’ diyip geçsek mi? ‘Boşver’ diyip geçelim. Köprü yaptık, ‘ne 

gerek var yıkarız’ diyorlar. Hızlı tren yaptık, ‘bu göçü artırır’ diyorlar. ‘Yerli araba yapalım’ diyoruz, ‘yerli araba yapmak ilkelliktir’ diyorlar. ‘Külliyeyi, milletin evini yıkacağız’ diyorlar.”      

DEMİRAĞ’A ENGEL

Sıradan bir ülke olmayan Türkiye’nin bölgesinde gittikçe güçlendiğini vurgulayan Yıldırım, dünyada son 10 yılda yapılan 10 büyük projeden 6 tanesinin Türkiye’de gerçekleştirildiğine değindi. Muhalefetin eline fırsat geçmesi halinde, ülkede “ne var ne yok” her şeyi tarumar edeceğini dile getiren Yıldırım, “Bunlar aslında bize yabancı değil. Bakın Türkiye’nin ilk yerli otomobili 60’lı yıllarda yapıldı. Bu projeyi kim durdurdu? Bunlar durdurdu, bu CHP zihniyeti durdurdu. Sivaslı Nuri Demirağ 1938’de uçak yaptı. Bunun fabrikasını kim kapattı? Bunlar kapattı. Bunlar yapılanı bozmaktan başka bir şey yapamazlar. Bunların adını ben koydum; Yıkım ekibi” dedi.  Türkiye’nin sınırlarının güneyinde terör devletinin kurulmaya çalışıldığını belirten Yıldırım, “Nereden gelirse gelsin bu tehdidi yok etmek, ülkemizi korumak için Cerablus’a, El Bab’a, Afrin’e gittik mi, orada terör yuvalarını dağıttık mı, zulüm gören insanları zulümden kurtardık mı? Şimdi sıra Kandil’de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının orada da başlarını ezeceğiz” ifadelerini kullandı. 

AFRİN, CERABLUS GİBİ

Alandakilere, “Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarından terörle mücadele, Türkiye’nin bekası, birlik ve beraberliği konularında hiç söz duydunuz mu?” diye soran Yıldırım, vatandaşların “hayır” yanıtı vermesi üzerine şunları kaydetti: “Ama neyi gördünüz? Aday olur olmaz koşa koşa Edirne’ye gitti, orada teröre destek veren Selahattin Demirtaş ile görüştü. Sen nasıl Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacaksın? Bölücülere, teröristlere destek veren, askeri, polisi, vatandaşı şehit edenlerin cenazesine gitmeyenlere ‘ceza veririm’  diyenle sen nasıl yol arkadaşlığı yaparsın? Cumhuriyetin partisinin düştüğü hale bak. Sizi Bayburt bile kurtaramaz. PKK/PYD, DEAŞ hepsi Türkiye’ye karşı bir mücadeleye girmişler. Bunların ‘terörle mücadele’ diye bir dertleri yok ama Afrin operasyonunu başarıyla yöneten, zafer sancağını burçlara diken İsmail Metin Temel hakkında laf ederler.”   Yıldırım, alandaki bir pankarta dikkati çekerek, “Bak ne diyor Bayburt? ‘Bayburt metindir, temeli sağlamdır, apoletini sökemezsin’ diyor Bayburt. Askerine sahip çıkıyor Bayburt. Kime kimin adına söz veriyorsun kardeşim, kimlerin gönlünü hoş tutmaya çalışıyorsun?” diye sordu.   

TEK ŞARKILARI YIKIM  

Başbakan Yıldırım, 16 yıldır şeref ve izzetle ülkeye hizmet ettiklerini belirterek,  “Vesayetçilere de darbecilere de teröristlere de pabuç bırakmadık, boyun eğmedik, sizin emanetinizi baş üzerinde tuttuk, milletimizle beraber direndik ve kazandık. Bizim bu yıkım ekibinden farkımız bu. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bunlar ne diyor, Türkiye’nin aydınlık geleceğine, yürüyüşünü durdurmaktan bahsediyorlar. Bu aziz millet taş üzerine taş koyanla, laf üzerine laf koyanı çok iyi tanır” diye konuştu. Muhalefet adaylarının bir ağızdan aynı şarkıları söylediğini ifade eden Yıldırım, “Şarkıcılar farklı, şarkı aynı. ‘Ülke battı, bunlar Türkiye’yi batırdı’ diye bas bas bağırıyorlar. Bunların zihniyeti, fikriyatı belli. Ne yaparsan yap, gözünü kapatıyor, güneşi inkar ediyor. Bunların yaptığı bu. Yeni rakamlar açıklandı, bu senenin ilk dört ayında  büyüme oranımız geçen yılki gibi yüzde 7,4 oldu, yine dünyada birinci olduk. Türkiye’ye birinci olmak yakışır” dedi. 

BAYBURT’A YENi MÜJDELER

 

Başbakan Yıldırım, Bayburt-Gümüşhane Salyazı Havalimanı’nın yapımının tamamlandığını ve yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olacağını belirterek, “Biz, diğer adaylar, partiler gibi hayal tacirliği yapmıyoruz. Yaptıklarımızı konuşuyoruz Bayburt, yaptıklarımızı konuşuyoruz. Zaten onların hayalleri bizim yaptıklarımıza erişemez” dedi. Bayburt Üniversitesi’nin her alanda kapasitesinin büyüdüğüne işaret eden Yıldırım, “Babaerti Külliyesi de -üniversitenin- tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlandığında Bayburt’a yakışan bir kampüs olacak. Yeni açtığımız yurtlarla öğrenci yurt kapasitesini 3 bin 400’e çıkardık. İki yıl içinde merkezde açacağımız yurtlarla kapasiteyi bin yatak daha artıracağız. Şimdi merkez devlet hastanesini yapıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. En kısa zamanda hizmete girecek. Aydıntepe, Demirözü’ne de birer hastane yapacağız. Siz bilirsiniz ki AK Parti söz verirse, mutlaka yapar. Çünkü yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.      

EMPERYALiSTLERE DUR DEME VAKTi

Yıldırım, partisince Gümüşhane’nin Atatürk Caddesi’nde düzenlenen mitingdeki konuşmasında da, milletin ferasetiyle, söze değil, sözü kimin söylediğine baktığını belirtti. Cumhur İttifakı’nın “yapım” ekibi, Millet İttifakı’nın ise “yıkım” ekibi olduğuna işaret eden Yıldırım, vatandaşlardan 24 Haziran’da Cumhur İttifakı’na destek vermelerini istedi. Yıldırım, “Hiçbir terör hareketi, darbe teşebbüsü, ekonomik finans saldırısı yürüyüşümüzü durduramaz, kimse bizi millete hizmet yolundan çeviremez” diye konuştu. Gübrede KDV’yi kaldırdıklarını, mazot desteğini başlattıklarını söyleyen Yıldırım, tarım ve gıda ürünleri ihracatının dört kat artırıldığını vurguladı. Reformalarla dolu 16 yılın geride kaldığını belirten Yıldırım, vatandaşlara, “(Tayyip Erdoğan çekilse de Türkiye’de istediğimiz gibi at oynatalım.) diyen emperyalistlere ‘Dur’ deme vakti geldi mi?” diye seslendi.   

TERÖR DEVLETi PLANLARI VAR

Samsun’da gençlerle buluşan Yıldırım, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Başbakan Yıldırım, “Bir yandan hizmetleri yaparken bir yandan da ülkemizin bekası için başımıza bela olan terör odaklarını bir bir yok ediyoruz. Biz bunu yaparken, biz terör ile PKK ile amansız mücadele yaparken, cumhurbaşkanı adaylarından birisi, adaylığı belli olur olmaz soluğu Edirne´de aldı. ‘Acaba Edirne´yi mi özledi, Edirneli vatandaşları mı özledi’ derken, bir baktık Edirne´de teröristlerin baş destekçisini ziyarete gitmiş. Bakın Samsun, Türkiye´nin beka meselesi var. Bu bölgede ülkemiz hakkında bir plan kuruluyor. Bu plan, güney sınırlarımızda bir terör devleti oluşturma planıdır. Bu planı bozmaya hazır mısın Samsun? Ülkemiz hakkında şer odaklarının kurduğu bu tezgahı bozacak mıyız?” diye konuştu. 

Samsun’da pide pişirdi

24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Samsun’u ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, bir ekmek fırınına uğrayıp pide hazırlayarak fırına sürdü. Batıpark’ta düzenlenen Gençlik Şöleni’nde gençlere seslenen Başbakan Binali Yıldırım, programın ardından vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı. Küçük bir kız çocuğunu kucağına alarak elleriyle lokma tatlısı ikram eden Başbakan, ayrıca çocuklara hediye verdi. Sahur programına geçerken yolunun üstündeki bir fırına uğrayan Başbakan Yıldırım, pide yapan ustalar ve vatandaşlarla sohbet etti. Başbakan, fırıncı önlüğünü takarak kendi elleriyle yaptığı pideyi fırına sürdü.