19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan çıkış: Atatürk, Atatürk dediler..

Türk Dil Bayramı etkinliğinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, resmi ideolojinin 'Atatürk, Atatürk' diyerek suistimallerde bulunduğunu söyledi.

AA27 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan çıkış: Atatürk, Atatürk dediler..

Yıllarca "resmi ideoloji"nin Mustafa Kemal Atatürk'ü kullanarak yaptığı suistimallerle ilgili, Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan bir çıkış geldi.

ATATÜRK'ÜN SİYASET İÇİN KULLANILDIĞINI İTİRAF ETTİ

Atatürk üzerinden siyaset yapıp toplumun büyük bir bölümünü ötekileştiren, mağdur eden zihniyetin, Atatürk'ün geride bıraktıklarına dahi saygı duymadığı gerçeği, bu kez CHP liderinin ağzından teyit edildi.

Türk Dil Bayramı etkinliğinde konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türk Dil Kurumu'nun öneminden bahsederek, 12 Eylül darbesi sonrası bu kurumun devletleştirildiğini ve böylece özerkliğini kaybettiğini ifade etti. 

"ATATÜRK, ATATÜRK" DEDİLER...

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Türk Dil Kurumu yeniden özerk bir yapıya kavuşturulmalı, yönetim ve araştırma etkinliklerinin özgürleştirilmesi sağlanmalıdır. Hep darbeden söz ederiz, darbe hukukundan söz ederiz. Darbeden en büyük zararı özellikle 12 Eylül darbesinde Mustafa Kemal’in kendisi ve onun mirası görmüştür. ‘Atatürk Atatürk’ dediler, Atatürk’ün bütün kurumlarını neredeyse kapattılar. Kapatılan o kurumlardan ikisi de Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’dur. "