19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu ''kıyak'' için 18'i bile beklememiş

'18 yaşında milletvekili olanlar 2 yılda emekli olacaklar' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, torunu erken emekli olsun diye 10 aylıkken SGK'lı yapmış.

20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu ''kıyak'' için 18'i bile beklememiş

Deniz Baykal’ın zina kaseti sonrası oturduğu CHP genel başkanlığı koltuğunu gaf, yalan ve iftiralarla işgal eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni anayasaya yönelik eleştirisi, kendi şaibeli geçmişini yeniden gündeme getirdi. Anayasa değişikliği paketindeki milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesini, “Bu yasa Ankara’daki beylerin çocukları ve torunları için çıkarılıyor” sözleriyle eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Müdürlüğü ve Çalışma Bakanlığı’ndaki görevi süresince 10 aylık torununu bile işçi gibi göstererek sigorta başlangıcını yaptırdı. Kılıçdaroğlu, SSK döneminde onlarca akrabasını sınavsız olarak torpille işe aldı.

“ANKARA’NIN BEYİ”NDEN AİLEYE KIYAK SİGORTA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ankara’nın Beyi” olduğu dönemdeki tek icraatı çoluk-çocuk-torun-akraba ihyası oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken küçük kızı 1979 doğumlu Zeynep Kılıçdaroğlu’nu henüz 17 yaşında iken Ekinciler Holding’de sigortalattı. 10 Haziran 1996’da 3402199619167 SSK sicil nosu ile işe giriş yapmış gibi gösterilen lise öğrencisi Zeynep Kılıçdaroğlu, şirkette 1 ay çalışıyor gibi gösterilerek çıkışı yapıldı.

YAŞ 14: ANKARA’DA ÖĞRENCİ, İSTANBUL’DA İŞÇİ!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu da “iş hayatına” erken atılanlardan! Oğulzade Kerem, henüz 14 yaşında ve ortaokulda öğrenci iken sigortalandı. Kerem Kılıçdaroğlu, 1 Mart 1997 - 1 Mayıs 1997 arasında  yine İstanbul’daki Ekinciler Holding’de çalışıyormuş gibi gösterildi. Okulların açık olduğu tarihte Ankara’daki 14’lük Kerem Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da bulunan Ekinciler Holding’de 2 ay çalışmış olabilmesi ‘baba hüneri’ olarak kayıtlara geçti.

“Ankara’nın Beyi” bununla yetinmedi. Kılıçdaroğlu’nun 1976 doğumlu büyük kızı Aslı’nın yolu da Ekinciler Holding’den geçti. Azime Aslı Nadir Kılıçdaroğlu, 1995’te 19 yaşındayken kâğıt üzerinde 1 Nisan 1995’te Ekinciler’de işe girdi, bir ay sonra işten ayrıldı.

10 AYLIK TORUNUNU SİGORTALATAN DEDE

Emeklilik süresi noktasında kişilere büyük fayda sağlayan bu giriş-çıkış işlemlerinin bir diğer talihlisi Kılıçdaroğlu’nun torunu Duru. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2007 doğumlu olan torunu Duru’yu henüz 10 aylıkken sigortalı yaptırdı. Sigorta skandalını 10 aylık toruna kadar düşüren Kılıçdaroğlu, bu rezaletin ortaya çıkması ile kendine has ‘yüzü kızarmaz’ üslubuyla “Bu durum benim torunumu sevmeme engel değil” şeklinde yorum yaptı.

SSK’YA ÇÖKEN KARABULUT’LAR

Kemal Kılıçdaroğlu, yine “Ankara’nın beyi” olduğu SSK Genel Müdürlüğü dönemi de akraba torpilleriyle geçti. Kılıçdaroğlu 1992-1998 arası 6 yıllık dönemde SSK’nın borç batağına saplandığı, ilaç kuyruklarının olduğu, eczanelerde tıbbi malzemelerin bulunmadığı, sağlık sisteminin çöktüğü, SSK müdürlüğü döneminde 70 akrabasını torpille işe aldı. Kılıçdaroğlu, eski soyismi olan Karabulut soyadını taşıyan 31 kişiyi sınavsız olarak SSK’da göreve başlattı. Annesinin soyadı Gündüz’ü taşıyan 26, eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun evlenmeden önceki soyadı Düzgün’ü taşıyan 13 akrabası yine Kılıçdaroğlu döneminde hemşire, laborant, ebe, hasta bakıcı ve şoför olarak SSK’ya yerleştirildi. (Yeni Akit)