16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu usulü komedi

Kılıçdaroğlu “CHP’li olmak demek koltuğa bağlı olmak demek değildir, CHP’li olmak ‘ben vazgeçilmezim’ demek anlamına gelmez” dedi. Seçmenin aklıyla alay edercesine beyanat veren Kılıçdaroğlu, 2010 yılında oturduğu Genel Başkanlık koltuğunda 9 seçime girdi ve hepsini kaybederek sandıktan hezimetle ayrıldı.

15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu usulü komedi

Mitingde halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya’nın güzel şehirlerinden, Anadolu’ya birlikte yaşama sevinci yayan, çalışkan, Cumhuriyet ve Atatürk’e bağlı Kırklareli’nde olmanın sevinç ve onurunu yaşadığını söyledi. 

İSİM VERMEDEN KENDİNİ ANLATTI 

Aday gösterilmemesi üzerine CHP’den istifa eden ve bağımsız olarak seçimlere giren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na gönderme yaparak “CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak demek koltuğa bağlı olmak demek değildir, CHP’li olmak ‘ben vazgeçilmezim’ demek anlamına gelmez. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Amerika’da birisi kalkıyor ‘ben vazgeçilmezim’ diyor. O’na Amerikalı bir siyasetçi ‘Kim dedi size vazgeçilmez olduğunuzu, Amerika mezarlıkları vazgeçilmezlerle dolu’ cevabını veriyor. Bir kişi gelebilir, partimize hizmet verebilir ama kendisini bir süre sonra ‘neden beni belediye başkanı yapmadınız, ben şimdi partimden istifa ediyorum kazandıktan sonra geri geleceğim...’ nereye geleceksin? Koltuğu bırakıp gitmeyi bileceksiniz” değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun Kesimoğlu hakkında söylediği bu sözlerin benzerlerini ise CHP’li muhalifler Bay Kemal’e yöneltiyor. CHP’nin ulusalcı kanadı ile diğer muhaliflerinin koltuğu bırakmasını istediği Kılıçdaroğlu, girdiği tüm seçimleri kaybedip, ardından hem seçmenin hem de partililerin aklıyla dalga geçercesine “CHP’li olmak demek koltuğa bağlı olmak demek değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir” diyebildi. Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay süreçlerinde de delege ve imza oyunlarıyla da muhalifleri ekarte etmiş koltuğunu bırakmamak için her yolu denemişti. 

BAŞKANLARA KUMAR UYARISI 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kırklareli’nden özel bir istediği daha olduğunu, Avrupa’ya yakın olan bölgede belediye başkanlığı yapanlardan boş vakitlerini Bulgaristan’da Avrupa’da keyif çatmak yerine vatandaşa hizmet etmelerini istediğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun bu uyarısı daha önce halka hizmet etmek yerine koltuğunu bırakarak komşu ülkelere kumar oynamaya giden CHP’li belediye başkanlarını akıllara getirdi. 

VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI 

CHP’nin kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, CHP’nin kadın-erkek eşitliğine inanan, kimliği, inancı ne olursa olsun kimseyi ötekileştirmeyen, milli-manevi değerleri koruyan, egemen güçlerin önünde çökmeyen, alın teri ve üreticinin yanında olan bir parti olduğunu söyledi. Ancak, kendisi, partisinin kadınlarına verdiği sözleri yerine getirmeyince 31 Mart yerel seçimleri öncesi Türkiye’nin birçok ilinde CHP’li kadınlar, hem cinslerinin aday gösterilmemesini protesto ederek topluca istifa etti. 

Muhalifler 10’uncu yenilgisini bekliyor 

Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılında oturduğu CHP Genel Başkanlığı koltuğunda 9 seçime girdi ve hepsini de kaybetti. Genel Başkan olarak seçildiğim zaman kendime yüzde 40 gibi hedef koydum diyen Kılıçdaroğlu, girdiği ilk seçimde hedefinin yanına bile yaklaşamadı ve seçimlerden yüzde 25.9 oy alarak hüsrana uğradı. Diğer taraftan CHP’de diktatörlüğünü ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu’na isyan eden muhalifler, hesap sormak için 1 Nisan’ı bekliyor. Seçimlerin ardından kazan kaldıracak CHP’lilerde ‘ulusalcı’ kanat ön safta yer alıyor.