16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

‘Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a karşı olduğunu sanmıyorum’

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından geçen yıl gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün yıl dönümünde, İzmir’de “15 Temmuz’u Anlamak, Türkiye’de Darbeler ve Demokrasi Kültürü” adlı panel düzenlendi.

MUAMMER  BAŞKAN17 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
‘Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a karşı olduğunu sanmıyorum’

Ege Üniversitesi ve İzmir Valiliği işbirliği ile Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan panele Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İbn Haldun Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fahrettin Altun konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Dedeoğlu, 15 Temmuz’un sadece başarısız bir darbe girişimi olmasının yanında Türkiye ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekerek, “Bir tarafımız aynı şeyleri yeniden yaşadığımız için kızgındı, bir tarafımız verdiğimiz şehitlerden ötürü çok üzgündü. Ama bir tarafımız son derece gururluydu Türk halkının hiç bir güdülenme olmaksızın demokrasi refleksiyle kendini sokağa atarak bu sürecin önüne ket vurabildiği için. Dolayısıyla bugün içerisine yaşadığımız zaman zarfında bunun kıymetini bir miktar anlıyorsak da ileriki yıllarda çok daha fazla anlayacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

BASIN YÖNLENDİRİYORDU

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise, geçmiş dönemdeki darbelere bakıldığı zaman toplumun hassas olduğu konular üzerinden darbe için hazırlıklar yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Basın yazıyordu. Bir darbe ortamı oluşturuluyor, zimen oluşturuluyor, yönlendirmeyle de artık asker mi gelecek, kim gelecekse gelsin dedirtiliyor, sonunda da geliyordu asker. Nitekim daha önce 17-25 Aralık döneminde yargıdaki bu terör örgütünün koluna bu görev verilmişti. Bunun gibi, 15 Temmuz’da da, işte TSK içerisindeki üyelerine böyle bir görev verildi.” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’dan bir kaç gün sonra ‘’Darbeye karşıyım’’ açıklamasını hatırlatan Albayrak  şöyle konuştu: “Ben açıkçası 15 Temmuz’a karşı olduğunu düşünmüyorum. Darbeye karşı olmak farklı, 15 Temmuz’a karşı olmak farklı.”

İŞGAL GİRİŞİMİ İDİ

AK Parti Milletvekili Külünk de 15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğunu bunu da en iyi anlayacak şehirlerden birinin İzmir olduğunu söyledi. Külünk, 15 Temmuz’u Türkiye’yi 21’inci yüzyıldaki haritaların dışına itmek üzere yapılmış olan hareket olduğunu kaydetti.