16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'nun Deniz Gezmiş mesajına Turan: İdam kararının altında CHP'nin imzası var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının yıldönümünde paylaştığı mesaja AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan cevap geldi.

7 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının 45. yıldönümünde Twitter'dan bir mesaj yayınlayarak "Onların tek suçu eşitlik ve adalet peşinde koşmaktı. Deniz, Hüseyin ve Yusuf'un cesareti tüm yurtsever gençlerimize en büyük mirastır" dedi. 
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tweeti üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçmişte Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam kararının altında CHP'nin imzası olduğunu hatırlattı. Turan "Deniz Gezmişi cesaretinden dolayı mı Meclis'te CHP'liler idam edilmeleri yönünde oy kullandılar? Bu ikiyüzlülüğe son verin!" yazarak Kılıçdaroğlu'na Twitter'dan cevap verdi. 
 
CHP'nin bugün Deniz Gezmiş ve arkadaşları üzerinden iki yüzlülük yaptığını vurgulayan Turan, hem Meclis'te CHP'li vekillerin idam kararı yönünde oy kullandığı belgeleri hem de geçmişte Meclis'te bu konuyla ilgili yaptığı çarpıcı konuşmayı paylaştı.