19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu’nun övdüğü hakim FETÖ’cü çıktı

CHP Genel Başkanı’nın, örnek gösterdiği dönemin Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Kemal Karanfil’in FETÖ operasyonunda tutuklanıp cezaevine konulduğu tespit edildi

17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu’nun övdüğü hakim FETÖ’cü çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı’nın açılış konuşmasında örnek gösterdiği hakim FETÖ’cü çıktı.

‘ENDER YARGI KARARI’

Kılıçdaroğlu’nun örnek gösterdiği hakimin Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Kemal Karanfil olduğu belirlendi.  Karanfil 18 Ocak 2015 tarihinde Zonguldak’a tayin edildi. 17 Temmuz 2016 tarihinde ise tutuklandı. Kemal Karanfil gözaltına alındıktan sonra hastane girişinde cemaatle özdeşleşen “Allah var gam yok” sözleriyle gazetecilere seslendi.

Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin nitelikli yağma suçundan suça sürüklenen çocuklar hakkında verdiği bir kararı anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yurdundan 18 yaşını doldurduktan sonra kapının önüne bırakılan çocuklarımız. Yargıç soruyor ve yargıca verilen cevap şu. ‘18 yaşına gelince kalacak yerimiz olup olmadığı sorulmadan bizi yurttan çıkarıyorlar’. 18 yaşına gelince kapı önüne konuyor ve bu çocuk suça sürüklenmiş oluyor. Yargıç düşünüyor. Çocuklarımıza acıyor. Bu şekilde olan binlerce çocuk var. Sonunda şöyle bir karar veriyor. ‘Anayasa’mızın sosyal devlet ilkesi gereği bu toplumsal yaraya acil ve ivedi çözüm bulunması için bu sorgu zaptının Cumhurbaşkanlığı’na, TBMM’ye, Başbakanlık’a ve Meclis’te grubu bulunan parti başkanlarına gönderilmesine karar verilmiştir’ diyor. Bizim Cumhuriyet tarihimizde karşılaştığımız ender yargı kararlarından birisidir.  Merak ediyorum. Cumhurbaşkanı ne yaptı? TBMM Başkanı ne yaptı? Başbakan ne yaptı? Biz konuda onlarca önerge, teklifler verdik. Ama olmadı.”

AK Parti’ye oy veren çiftçiye azar

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından oluşan “Yenikapı ruhu”nu zoraki destekleyen ve bu birlikteli bozmak için her yolu deneyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı bir etkinlikte AK Parti’ye oy veren çiftçileri azarladı.  

Silivri’de düzenlenen Trakya tarımının sorunları ve CHP’nin çözümleri konulu toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Dertlerimizi anlatıyoruz bunları çözülecek mi? Sorunlar iktidara getirdiğiniz partilerle çözülür. Çözmezse sorunu değiştireceksiniz. Hem ağlayacaksınız hem de oy veriyorsunuz. Ağlıyorsanız gereğini yapacaksınız.”

Gülen’e çağrı: Suçsuzsan gelirsin

CHP lideri Kılıçdaroğlu,  Beylikdüzü Belediyesi’nin Yakuplu’da gerçekleştireceği yatırımların toplu temel atma törenine katıldı.  FETÖ lideri Gülen’e çağrıda bulundu: “Linç edilen erlerin de ailelerine sahip çıkıyorum. Eri değil, emri veren komutanı yakala. 1 milyonun üstünde mağdur doğru değildi.  Darbeci meclisi bombalıyor git yakala hapse at. Efendim ‘Amerika’dan Fetullah Gülen gelsin.’ İste gelsin. ‘Ben suçsuzum’ diyor. Suçsuzsan gelirsin Türkiye’ye yargı önüne çıkarsın. Gelmiyorsan suçlusun o zaman.”