24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Komisyona itirazlar başladı

OHAL Komisyonu, FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edilen ya da açığa alınan kamu personelinin itiraz dilekçelerini dün itibariyle kabul etmeye başladı. Başvurular 60 gün içerisinde yapılabilecek.

18 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Komisyona itirazlar başladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, ‘yeni iç hukuk yolu’ olarak kabul ettiği Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu dün işbaşı yaptı. AİHM’nin, kendisine yapılan başvurulardan 12 bin 600 dosyayı düşürüp işaret ettiği 7 üyeden oluşan OHAL Komisyonu, FETÖ soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen ya da açığa alınanların, itiraz dilekçelerini kabul etmeye başladı.  

BAŞVURU İNTERNETTEN

Başvurular ilk önce https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/ adresinde yer alan elektronik ortamda hazırlanan form doldurulmak suretiyle yapılacak. İnternetten yapılan başvuru sonrası başvuru formunu doldurup çıktısı imzalandıktan sonra valiliklere veya bakanlıkların merkez teşkilatlarına bu formu ve ekinde ibraz edilecek belgeleri teslim etmek suretiyle başvuru tamamlanacak. 

SON TARİH 14 EYLÜL

Başvurular, başvuru işlemlerinin başladığı tarihten itibaren 60 gün içerisinde yapılabilecek olup 14 Eylül 2017’de sona erecek. Başvuruların tamamlanması ile başvurular komisyonca usul ve esastan incelenerek karara bağlanacak. 

DOSYALAR TESLİM EDİLİYOR

KHK ile işlerinden ilişiği kesilenler dün komisyonlara başvurdu.  İstanbul Valiliği’nce de Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde hazırlanan “OHAL İtiraz Dilekçe Kabul Bürosu’na” dün 25 dosya teslim edildi.