20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kriptolar çözüldü, FETÖ'ye ağır darbe

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda yapılanan FETÖ’cülere yönelik operasyonlarda 100 kişi gözaltına alındı. Aralarında Adana İncirlik Üssü’ndeki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nda görevli 1 tabip üsteğmen ile 5 astsubay da var. 

22 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kriptolar çözüldü, FETÖ'ye ağır darbe

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli muvazzaf 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Zanlılardan 100’ü gözaltına alındı. Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 5’inin pilot olduğu belirtildi. Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 16 ilde operasyon başlattı. Bu kapsamında şu ana kadar 100 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlıların ifade işlemleri için Ankara’ya getirileceği, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 15 ilde devam ediyor. 

İNCİRLİK’TE GÖREVLİ

Hava Kuvvetleri’ndeki FETÖ yapılanması soruşturması  kapsamında Adana’daki İncirlik Üssü’nde görevli 6 asker gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen polis, belirlediği 6 adrese operasyon yaptı. 4 astsubay Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki evlerinde gözaltına alınırken Adana İncirlik Üssü’ndeki 10’ncu Tanker Üs Komutanlığı’nda görevli 1 tabip üsteğmen, 5 astsubay nizamiye girişinde yakalandı. Gözaltına alınanlar kendi aralarındaki görüşmeleri büfe ve ankesörlü telefonlardan yaptıkları iddia edildi. 

Güvenlik güçleri nefes aldırmıyor 

İzmir: Aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen ile öğrenci, iş adamı ve esnafın da bulunduğu 14 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin ByLock’u kullandıkları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ’nün eğitim kurumları ve sivil toplum yapılanmasında yer aldıkları tespit edildi. 

Tokat: FETÖ/PDY’nin ‘mahrem askeri yapılanması’, ‘emniyet yapılanması’ ve ‘mahrem hakim- savcı sınavlarına hazırlık çalışma evleri’ soruşturmaları kapsamında 17 halen görevde olan 1 binbaşı, 7 astsubay, 1 uzman jandarma çavuş, ihraç edilen 1 astsubay, 3 Kara Harp Okulu ile 2 Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan ilişiği kesilen askeri öğrenci, meslekten ihraç edilen 5 polis memuru ve 4 avukat hakkında gözaltı ve arama kararı verildi. 

Zonguldak: Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında KHK ile meslekten ihraç edilen 2 polis memurunun yanı sıra örgütün haberleşme programı “ByLock”u kullandığı belirlenen 3 kişi olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı. 

Karabük: İstanbul, Eskişehir, Bursa, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Hatay illerinde Karabük merkezli eş zamanlı yapılan operasyonda 5’i muvazzaf asker 8 şüpheli yakalanırken 1 şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

Elazığ: Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında “örgüt üyeliği” veya “yöneticiliği” kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ancak firari durumdaki zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekipleri tarafından FETÖ mensuplarınca “gaybubet” olarak adlandırılan adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 zanlı gözaltına alındı.