25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Külliye’de gündem faşist Avrupa

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu 4 saat sürdü. Toplantıda, Almanya ve Hollanda’nın faşizan uygulamaları masaya yatırıldı, yaptırımlar üzerinde duruldu. Halk oylamasında alınacak güvenlik önlemleri, yeni KHK ve terörle mücadele de konuşulan diğer konular oldu.

STAR / ANKARA 21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Külliye’de gündem faşist Avrupa

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Bakanlar Kurulu, Hollanda’ya karşı yeni yaptırımlar konusunu ele aldı. Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye’de toplandı. Toplantıda; ele alınan konuların başında Almanya ve Hollanda’nın özellikle “evet”i savunan siyasetçilere uyguladığı ambargo ve Türk bakanlara yönelik teamüllere aykırı tavrı oldu. 

ÖZÜR DİLEME

Daha önce Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulu, Hollanda’ya yaptırım kararı almıştı. Yeni yaptırımlar dün de ele alındı. Hollanda’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, Türk toprağı sayılan Rotterdam Konsolosluğu’na girişine izin vermemesi, Türk vatandaşlarına karşı faşizan tutumu nedeniyle “özür dileme” başta olmak üzere birçok yaptırım üzerinde duruldu. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Bakanlar Kurulu’nda görüşülen önemli bir gündem maddesini ise seçim güvenliği oluşturdu. 16 Nisan’da yapılacak referandum için seçimleri güvenliği için alınacak tedbirler gözden geçirildi. Bakanlar Kurulu’nda yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) üzerinde yürütülen çalışmalar da ele alındı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli daha önce konuyla ilgili “Şu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde kararname taslak çalışması var” demişti. Külliye’deki toplantıda bir başka gündemi Suriye’deki gelişmeler ve terörle mücadele konusu oluşturdu.   

YOĞUN TRAFİK

Yıldırım dün yoğun trafik yaşadı. Sabah saatlerinde ilk olarak eski bakanlarla kahvaltıda buluşan Yıldırım, daha sonra partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık etti. Yıldırım 1 saat 20 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Bakanlar Kurulu’na katıldı. 

SAATLER SÜRDÜ

Beştepe’deki toplantı saatler sürdü. Avrupa’da ‘evet’ mitinglerinin engellenmesi ve Türk bakanlara yönelik ‘faşizan’ uygulamaların tartışıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren anayasa değişikliğiyle ilgili olarak 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması da ele alındı.