19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mardin’de HDP vandallığı 

Barış söylemlerini dillerinden düşürmeyen HDP’liler, Mardin’i karıştırdı. AK Partililerin Türk bayrağı asmasına izin vermeyen PKK yandaşları, taş ve sopalarla saldırdı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. 1 kişinin gözaltına alındığı olay büyük tepki çekti. 

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mardin’de HDP vandallığı 

Terör örgütü PKK’ya sırtını dayayan HDP, Mardin’de Türk bayrağı asan AK Partililere saldırdı. Türk bayrağını görmeye tahammül edemeyen HDP’lilerin taşlı topalı saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı.  

Artuklu ilçesinin Saraçoğlu Mahallesi’nde seçim çalışması yapan AK Partili gençlere, HDP’li bir grup sözle sataştı. AK Partililerin asmaya çalıştığı Türk bayrağını yakma girişiminde bulunan grup, daha sonra HDP seçim aracından aldıkları bıçak ve sopalarla saldırdı. AK Parti Artuklu İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Sincar ile gençlik kolları başkan yardımcıları İsmail Bayhoca, Ali Eren Koğumtekin ve Nurettin İlen, kadın kolları üyesi Perihan Saidoğlu ve 4 yaşındaki oğlu irfan Saidoğlu ile parti üyesi Halim Demir ve Selahattin Sincar yaralandı. Mardin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 4’ü ayakta tedavi edildi, diğer 4 kişi tedavi altına alındı. 

1 KİŞİ GÖZALTINDA 

Saldırı sonrası polis şüpheli bir kişiyi gözaltına aldı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.  AK Parti İl Başkanı Nihat Eri ile AK Parti Mardin milletvekili adayları Şehmuz Dinçel ve Ahmet Kaya yaralıları hastanede ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan İl Başkanı Eri, şunları söyledi:  “HDP’liler ‘burası bizim kalemiz. Burada program yaptırmayız.’ diyerek saldırmış. Bayraklarımızı ve Türk bayrağını çiğnemek istediler. Bir bayrağı da yakarak arkadaşımızın üzerine attılar. Saldırı planlı.” Saldırıların kendilerini yıldırmayacağını vurgulayan Eri, şunları kaydetti: “2 gün önce Kızıltepe’de kadın kollarımızın seçim otobüsü taşlandı.  Mazıdağı ilçesinde giydirilmiş aracımız saldırıya uğradı, camları kırıldı. HDP kaybettiğini görüyor ve hırçınlaşıyor.”