18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Mini Anayasa paketi... Komisyon 7 maddede uzlaşmaya vardı

Mini Anayasa paketi... Komisyon 7 maddede uzlaşmaya vardı.

23 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mini anayasa için bir araya gelen AK Parti, CHP ve MHP, 7 madde üzerinde mutabakat sağladı.
 
AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri mini Anayasa değişkliği için biraraya geldi. Temsilciler toplantı sonrası basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada üç partinin 7 madde üzerinde uzlaşmaya vardığı bildirildi.
Basın açıklamasında AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Uzlaştığımız maddeleri liderlere ileteceğiz. Biz burada çalışmalarımızı yaptık bunları genel başkanlarımıza ileteceğiz. Üç parti olarak biz uzlaşı içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştirmiş olduk" dedi.
 
AK Partili Gül'den sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Mini anayasayla ilgili komisyon olarak yapacağımız çalışmayı tamamladık. 7 maddede mukabata vardık. Mukabata varmadan önce birçok maddeyi elden geçirdik. Bu 7 maddenin dışında da başka maddelerde de mutabakat olabileceği düşüncesi oluştu. Bu çalışmalarımızı genel başkanlarımıza aktaracağız. CHP olarak en başından beri bir tutumumuz vardı. Anayasa hazırlarken bizim düşüncemiz meclisteki bütün partilerin dahil olmasını düşünüyorduk. Arkadaşlarımızla samimi bir çalışma yürüttük bütün açıklığıyla düşüncelerimizi ortaya koyduk. Arzumuz bağımsız ve tarafsız bir yargı yaratıp siyasette uzlaşıyla birşeyler yapılabildiğini göstermek istiyorduk. İki partiden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
MHP Milletvekili Mehmet Parsak konuşmasında, "13'ünde başladığımız çalışmaları 9 toplantılık bir süreci tamamlamış oluyoruz. Şimdilik en az 7 maddeyi mütabakatla sonuçlandırmış oluyoruz. Arkadaşlarımızın dediği gibi ileride başka bazı maddeler üzerinde de uzlaşılabileceğini büyük bir inançla ifade ediyorum. Bu çalışma müşterek bir teklife dönüşecektir. Bizim değerlendirmelerimizde, üzerinde mütabakat sağladığımız çerçevede yargı merkezli olmak üzere başka maddelerde de mütabakata vardığımızı belirtmek istiyorum. Diğer partiden arkadaşlarıma gösterdikleri uzlaşmadan dolayı teşekkür ediyorum. Bunun neticesinde ortaya çıkacak değişikliklerin Türkiye'ye hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.