20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

MiT’in operasyonları devam edecek

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
MiT’in operasyonları devam edecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni kabinenin ilk toplantısının ardından açıklamalarda bulundu:  

EKONOMİ: Bütçe disiplininin sağlanması, enflasyonla mücadele, gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi önceliklerimiz.

FETÖ: MİT’in son derece başarılı bir operasyonuyla Azerbaycan ve Ukrayna’dan iki tane üst düzey FETÖ imamı ülkemize getirildi. Daha önce Kosova’da benzer bir operasyonla 6 FETÖ mensubu getirilmişti. Bunların arkası da gelecek. Ülkemize bu ihaneti yapan, 251 insanımızın kanına giren bu ihanet şebekesinin dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes almasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.    

FETO’NUN İADESİ: Biz açıkçası ucu açık bir süreçten yana değiliz. Aylar, yıllar sürecek bir süreçten bahsetmiyoruz. Aynı Münbiç meselesinde olduğu gibi takvimi belli, sonuç odaklı bir sürecinin hayata geçirilmesi bizim temennimiz. 

ATİNA’YA TEPKİ: Yunan hukuk sistemi içinde 8 darbeci askerin adım adım salıverilmeye doğru gittiğini müşahede ediyoruz. Bu bizim için endişe verici bir durum. Bizim muhatabımız Yunan hükümetidir, Sayın Çipras’dır. Darbecileri sevindirmeyecek adımlar atmalarını bekliyoruz. 

OHAL: Çok olağanüstü bir tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması tekrar hayata geçirilebilir ama şu an itibarıyla 18 Temmuz’da OHAL’in sona erdirilmesi, mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devam ettirilmesi öngörülüyor.   

NATO: NATO sonuç bildirgesi, bizim açımızdan memnuniyet vericidir.