19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Numan Kurtulmuş: Kıdem tazminatı çalışmaları olgunlaşma aşamasındadır, gerekli adımlar atılacaktır

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.. Kurtulmuş kıdem tazminatına ilişkin olarak, 'İlk sunumu yapılmıştır, olgunlaşma aşamasındadır. Gerekli adımlar atılacaktır.' ifadelerine yer verdi

29 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Numan Kurtulmuş: Kıdem tazminatı çalışmaları olgunlaşma aşamasındadır, gerekli adımlar atılacaktır

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

KIDEM TAZMİNATI KONUSU TÜM DETAYLARIYLA TARTIŞILDI

Kıdem tazminatı çok detaylı olarak Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Sürdürülebilir yapının ortaya konduğu reform tüm detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle tartışıldı. Bu reformun sürdürülebileceği, yapılabileceği ortaya kondu. Önümüzdeki günlerde ilgili bakan arkadaşlarımız konunun daha net bir şekilde ana çerçeveye oturtulması sağlanacak ve Türkiye'nin gündemine gelecektir. İlk sunumu yapılmıştır, olgunlaşma aşamasındadır. Gerekli adımlar atılacaktır.

DEPREMLE İLGİLİ YAPILANDIRMA CİDDİ OLARAK SONUÇLANDIRILACAK

Depreme dayanıklı şehirlerimizin yapılması için ortaya çıkacak modeller üzerine durulmuştur. Türkiye çok ciddi bir şekilde deprem bölgesinin üzerinde oturmaktadır. Bununla ilgili son derece ciddi tedbirlerin alınması gündemdedir. Süratle sonuçlandırılacaktır. 

GÜMRÜK KAPILARINDA ÖTV'SİZ AKARYAKITA DÜZENLEME

Gümrük kapılarında ÖTV'siz akaryakıt çalışmalarıyla ilgili düzenlemeler yapılacaktır. Mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV'siz akaryakıt temin edilmesi sağlanacak ve miktarda artış yapılacaktır.

EMEKLİLİK YAŞININ İLERİYE ÇEKİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Şu anda emeklilik yaşıyla ilgili yasal düzenleme devam edecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hedefi 2036 yılına gelindiğinde kadınlarda 58, erkeklerde 68 yaşına çekilmesidir. Şu anda emeklilik yaşının ileriye çekilmesi gibi bir çalışma sözkonusu değil.

AB TAM ÜYELİK PERSPEKTİFİNDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ

Son zamanlarda AB ile Türkiye ilişkileri arasında ciddi gerilimlerin olduğunu hep beraber yaşadık. Türkiye'nin esas amacı AB tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB ilişkilerini mümkün olduğu kadar geliştirmektir. Esas mesele fasılların açılmasıdır. Türkiye bu konuda çifte standardı asla kabul etmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu Brüksel ziyaretinde bu konu bir kere daha vurgulanmıştır. Burada bir takvim ortaya çıkmış görünüyor. Karşılıklı olarak bizim Dışişleri Bakanlığımız AB bakanlığı ile çalışacak ve hangi konular öncelikli olarak ele alınacak, bunların çalışmasını Türk tarafı yapacaktır. Başka konuları gündeme alıyoruz diye, AB tam üyeliği perspektifinden vazgeçmeyiz. Aradaki gerginliklerin azaltılması bakımından bu fasılların açılması hayati önem taşıyokr.

OHAL KOMİSYONU KURULDU! DOSYALAR TEK TEK İNCELENECEK

OHAL Komisyonuyla ilgili son şekli aldı. Komisyon önümüzdeki günlerden itibaren çalışmalarına başlayacak. Çalışma takvimlerini, çalışma usül ve esaslarını ve çalışma yerini belirleyecek. Çok sayıda başvuru olduğunu biliyoruz. O başvuruların tek tek dosya üzerinde değerlendirip kararlar verecek ve kamuoyuyla paylaşacak.

BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BAŞKA BİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE BİTİREMEZSİNİZ 

DEAŞ'a karşı tam anlamıyla netletmiş bir operasyon planının olmadığını ifade edebiliriz. Son noktaya doğru gelineceğini ümit ediyoruz.  Türkiye'nin öncelikleri bellidir. Türkiye DEAŞ'tan temizlenirken başka terör örgütlerine karşı olduğunu her platformda ifade ediyor. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle bertaraf edemezsiniz.

SAYIN CUMHURBAŞKANI BAKANLAR KURULU'NA BAŞKANLIK EDECEKTİR

Partili Cumhurbaşkanlığına izin veren Anayasa maddesi gereği sayın Cumhurbaşkanımız 21 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanı oldu. Süratle yeni anayasal sisteminin gerektiği adımlar atılıyor. AK Parti genel başkanı olan sayın Cumhurbaşkanımızın bu dönem içinde siyasal etkinliği daha fazla artacaktır. Bugün MKYK'yı toplayacaktır. Daha önce olduğu gibi Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecektir. Bakanlar Kurulu'ndaki arkadaşlarım yeni dönemin gereklerini yeniden gözden geçirilecektir.