18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

MGK'dan açıklama: Terörist ordusu kurulmasına izin verilemez

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride Türkiye’nin sınırlarının hemen yanı başında bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği ve hükümete Olağanüstü Hal'in uzatılması tavsiyesinde bulunulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

AA17 Ocak 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
MGK'dan açıklama: Terörist ordusu kurulmasına izin verilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.20'de başlayan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, sona erdi. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı, 4 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından bildiri yayımlandı. Bildiride, Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldığı kaydedildi.

"TERÖRİST ORDUSU KURULMASINA İZİN VERİLMEYECEK"

Son dakika haberine göre; Bildiride, "Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir." ifadelerine yer verildi.

"GEREKEN ADIMLAR DERHAL VE KARARLILIKLA ATILACAK"

MGK bildirisinde şu ifadeler kullanıladı:

"Sınır emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilk aşamada Suriye'nin batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımların derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır."

"PKK/PYD-YPG TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİLEN SİLAHLAR TOPLANMALI"

 ABD'nin PYD/PKK terör örgütüne desteği değerlendirilen bildiride şunlar kaydedildi:

"Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye'de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır."