23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Önce Ramazan mesaisi, sonra değişim

AK Parti’den ilk talimatı alan teşkilatlar Ramazan’da tam saha pres yapacak. Zengin iftarları yerine, fakir halkın ayağına gidilecek. Bayram sonrası da ilçe ve il kongrelerini tamamlayacak olan teşkilatlar, 2019 seçimleri için çalışacak.

ŞERİFE GÜZEL29 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Önce Ramazan mesaisi, sonra değişim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel başkanlığa yeniden seçildiği 3. Olağanüstü Kongre’nin ardından AK Parti’de ilk talimat, teşkilatlar için “Ramazan mesaisi” olarak iletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında vurgu yaptığı “değişim”, teşkilatlardan başlayacak. Hedef, Mart 2019 yerel seçimleri.

RAMAZAN TALİMATI

AK Parti teşkilatlarının Türkiye’nin her köşesine ulaşması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, teşkilatlara ilk talimatı, her evdeki erkek, kadın, genç, yaşlı vatandaşa kadar ulaşılması yönünde oldu. Bu kapsamda teşkilatlarda Ramazan programlarına ağırlık verilmeye başlandı. 

İFTAR DAVETLERİ DEĞİL

AK Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın koordine ettiği Ramazan programları, her il ve ilçe teşkilatı tarafından ayrı ayrı belirleniyor. Ancak Teşkilat Başkanlığının talimatı, kesinlikle maddi durumu iyi ve partiye yakın insanların katılabileceği iftar davetlerinin yapılmaması ve bu tür davetlere katılmak yerine, vatandaşların ayağına gidilerek yaşadıkları bölgelerde ziyaret edilmesi yönünde. Belediyeler,  kent merkezlerinde farklı semtlerde kurdukları iftar çadırları ile maddi gücü yetersiz vatandaşlara Ramazan’da yemek hizmeti sağlarken, teşkilatlar da, iftar çadırlarının bulunduğu alanlarda vatandaşla temas edecek. AK Parti’de Ramazan ayıyla birlikte yoğunlaştırılan çalışma programı, Ramazan’dan sonra gerçekleştirilmeye başlanacak olan ilçe kongreleriyle “değişim” boyutunda devam edecek. İlçe teşkilatlarının tümüyle yeniden belirleneceği kongrelerin ardından ise il kongreleri yapılacak. Yıl sonuna kadar ilçe ve il kongrelerinin tamamlanarak tüm teşkilatın yenilenmesi hedefleniyor.

HEDEF, YEREL SEÇİMLER

Teşkilatlardan başlayan değişim sürecinin ilk hedefi, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler olacak. Bu sürece kadar yenilenmiş olan parti teşkilatları, vatandaşlara daha fazla ulaşarak sorunlarının giderilmesi yönünde çalışacak. Yerel seçimlerde de belediye başkanları ve yönetimlerde sağlanacak değişim, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken önemli bir aşama olacak.

Sultanbeyli’de halkla sohbet etti

Başbakan Binali Yıldırım, Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camii’nde kıldığı teravih namazının ardından vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in çalışma ofisine geçen Yıldırım, burada ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yıldırım, referanduma verilen büyük destekten dolayı Sultanbeylilere teşekkür etti.