24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

PKK ile görüştüler HDP’yi desteklediler

Bir yıl önce FETÖ soruşturmasında ifade veren gizli tanığın, Haziran seçimlerinde FETÖ’nün AK Parti’ye karşı HDP ile ittifak yaptığını, 1 Kasım seçimlerinden sonra ise çare olarak darbenin görüldüğünü anlatmış.

AA24 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PKK ile görüştüler HDP’yi desteklediler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 2015 yılının Kasım ayında ifadesi alınan gizli tanığın açıklamaları ortaya çıktı. AK Parti’nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde yeniden tek başına iktidar olduktan sonra bulunduğu yerde hemen toplantı yapıldığını anlatan gizli tanık, toplantıda geçen çarpıcı ifadeleri şöyle aktardı: “Bize toplantıda ‘Bizim mensuplarımıza birileri sövse de siz de onlarla beraber sövün. (Kandırıldık) deyin. Devlette deşifre olmamış arkadaşlarımız var. Onlarla irtibatı kesin. Zaten o arkadaşlarımız sürekli cemaate sövüp, deşifre olmayarak devlet içerisinde kalıyorlar.’ dediler. Şu anda cemaatin izlediği yol budur. İkinci bir emre kadar cemaat düşmanı olarak gözükmemiz gerekiyor. Yine cemaatin ülke imamları toplantısında ‘Hiç ümitsizliğe düşmeyin. Asker içerisinde uyuyan hücrelerimiz var. Zamanı ve yeri geldiğinde onlar harekete geçecek. Yezid, kendisini en güçlü hissettiği anda bu mensuplarımızca yıkılacaktır. Ancak bu, en son çare olarak kullanılacaktır. Ümitsizliğe kapılmayın. Bunu askeriyedeki mensupları deşifre etmeden mensuplarımıza yayın.’ şeklinde söylüyorlardı.”     

Söz konusu seçimden sonra örgütün ileri gelen yöneticilerinin kademeli olarak yurt dışına kaçmaya başladıklarını vurgulayan gizli tanık, kalanların da kendilerine göre zayıf halkayı “satıp” konumunu sabitleyeceklerini söyledi.  

ERMENİ, YAHUDİ, MASON

Gizli tanığın ifadesinde şu açıklamalar yer aldı: “Ermeni diasporası, Yahudi lobi başkanları, Mason loca başkanları ile Fetullah Gülen’in hediyeleşmelerine şahit oldum. Örgütün üst düzey yöneticilerinden Mustafa Eker’in, hem Ermeni lobisi hem de Mason locası ile samimi olduğunu ve sürekli gizli görüşmeler yaptığını biliyorum.”

“2015 Haziran seçimlerinden sonra Almanya’da düzenlenen bir toplantıda, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve birkaç Afrika ülkesi saydılar. Paraların buraya çıkarılması kararlaştırıldı. Para transferinde öğrencilerin hesapları kullanılıyordu. ‘Devlet, Kaynak Holdinge el koyarsa, para devlete kalmasın, kendi elimizde bulunsun.’ diye parayı yurt dışına çıkarmaya başladılar”

HDP’Yİ DESTEKLİYORDUK

(Haziran 2015 seçimlerinden önce) ‘AK Parti’ye HDP dışında başka kimse zarar veremez. AK Parti’nin de gitmesi gerekir. Bu nedenle AK Parti’ye en yakın HDP’yi desteklemek gerekir. Bu da dini mübine yapılmış en büyük hizmettir algısını yerleştirin’ şeklinde kararlaştırdılar”

Görev yaptığı ülkeye terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinin geleceğinden “cemaat imamlarının” haberinin olduğunu belirten gizli tanık, “İmamlar, gelen üst düzey PKK’lılarla düzenli görüşüyorlardı. Görüşmeleri Mustafa Özcan, Şerif Ali Tekalan ve kıta imamları yapıyor. Ben bu görüşmelerden birine şahit oldum.” dedi.

NAMAZLARI DEĞİŞELİM

“Bir defa Pensilvanya’dayken maskeli iki kişi Gülen’in yanına gelerek, ‘Biz kıldığımız namazdan bir şey anlamıyoruz.’ dedi. Gülen’in de ‘Benim bugüne kadar kıldığım tüm namazların sevabı ile sizin bir vakitte kıldığınız namazın sevabını değiştirmeye var mısınız?’ diye sorarak, onların

yaptığının doğru olduğunu, Allah katında daha sevap olduğunu anlatarak ikna ettiğine şahit oldum. Gülen’in, Peygamber Efendimiz ile Yakaza aleminde görüştüğü yayılırdı. Asrın müceddidi olduğu ve buna itaat etmeyen herkesin günahkar olduğu anlatılırdı. Ben yurt dışında

gördüğüm kadarıyla, bazı ülke büyükelçilerinin, Paralel Yapı ile ilgili gerçek raporları Türkiye’ye vermediğini biliyorum. Bu nedenle de cemaat yurt dışında daha da güçlendi”