25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Profesyonelce yalan söylüyorlar

Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı FETÖ çatı davası duruşmasında eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın savunmasına devam edildi.

28 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Profesyonelce yalan söylüyorlar

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Alaeddin Kaya, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy ve Kazım Avcı ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Savcının örgüte ilişkin soruları üzerine Karaca’nın, “Hizmet hareketi diye bir şey bilmiyorum, duymadım. Hareketle ilgim yok” şeklindeki beyanlarını okuyan Giray, “Sonraki ifadelerinde ise hizmet hareketinden söz etmişsin. Burada bir çelişki yok mu?” dedi.  

CHP’DEN DESTEK NÖBETİ

Hidayet Karaca, “Çelişki olarak görmüyorum. Savcı hizmet hareketini bir örgüt olarak görüyorsa, ben onu örgüt olarak görmediğimi söyledim.” diye konuştu. Başında bulunduğu Samanyolu grubunun tarafsız olduğunu iddia eden Karaca’nın, “Kimseyle bağlantısı yok, gayet tarafsız yayın yapan bir televizyon idi. Ben profesyonel olarak çalıştım” demesi salondakileri güldürdü. Davanın İstanbul’daki ilk duruşmasına CHP’li  Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Selina Doğan da izleyici olarak katıldı.