25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

PYD/PKK’ya verilen Stinger’lar tüm dünya için büyük tehdit

Putin’in Sözcüsü Peskov, ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya Stinger hava savunma sistemleri vermesinin sadece bölge için değil, tüm dünya için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
PYD/PKK’ya verilen Stinger’lar tüm dünya için büyük tehdit

ABD Senatosu’nun PYD/PKK’ya “taşınabilir hava savunma füzeleri” (MANPAD-Stinger) verilmesinin önünü açmasına Türkiye’nin yanı sıra Rusya’dan tepki geldi. Uzmanların, PYD’den PKK’ya geçeceğini ve Türkiye içindeki güvenlik operasyonlarına katılan Türk savaş uçaklarına karşı kullanılabileceği uyarısı yaptığı ABD’nin Stinger kararına Moskova sert çıktı. Rusya lideri Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin kararıyla ‘taşınabilir hava savunma füzeleri’nin (MANPAD) teröristlerin eline geçebileceğini söyledi. 

RUSYA İÇİN DE TEHDİT

Peskov, “Tasarının ana amacını, niyetlerini ve detaylarını anlamamız gerekiyor. Bu kararın en kötü sonucu MANPAD da dahil çeşitli silahların teröristlerin eline geçmesi olacak. Bu uluslararası konvansiyonlara aykırı” dedi. Peskov, bu kararın Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri için de tehdit unsuru taşıdığını belirtti. 

ABD’yi uyardık

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, ABD’ye PKK’ya Stinger konusunda gerekli uyarıların yapıldığını belirtti. Müftüoğlu, “ABD tarafına bilinen görüş ve hassasiyetlerimiz hatırlatılmış, söz konusu teçhizatın Türkiye’yi hedef alan terör örgütleri başta olmak üzere yanlış ellere geçmemesi konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır” dedi.