19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Referandum sonuçları mercek altında: Analiz Komisyonu kuruluyor

16 Nisan referandumunda çıkan sonuçlar AK Parti tarafından analiz edilecek. Milletvekilleri ve birim yöneticilerinin şehir şehir, köy köy araştıracağı sonuç analiz raporları, kurulacak komisyonda tek tek masaya yatırılacak.

ŞERİFE GÜZEL ANKARA5 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Referandum sonuçları mercek altında: Analiz Komisyonu kuruluyor

AK Parti’de, referandum çalışmalarında yaşanan tecrübeler ve sonuçlara ilişkin değerlendirme yapmak üzere oluşturulan özel komisyon, milletvekillerinden raporları istedi. Vekillerden ve Genel Merkez birim yöneticilerinden gelecek raporlar, Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek.

GÖREV DAĞILIMI

AK Parti’de referandum sonuçlarını değerlendirmek üzere Yazıcı’nın başkanlığında oluşturulan özel komisyonda, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, basın ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yer alıyor. Referandum sonuçlarına yönelik teşkilatlar, bakanlar ve milletvekillerinden istenen raporlar, bu komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak.Komisyona başkanlık edecek olan Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, milletvekillerinden başlayarak, tüm birimlerden, referanduma ilişkin çalışmalar sırasında yaşanan tecrübeler ve sonuçlarını nasıl değerlendirdiklerine ilişkin raporları bir an önce tamamlayarak Genel Merkez’e ulaştırmalarını istedi.

YOL HARİTASI VERECEK

Komisyonun, tüm birimlerden gelen raporları inceleyerek ortaya koyacağı nihai rapor, AK Parti’nin, referandum sürecine ilişkin kendini gözden geçirmesini sağlayacak.