20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Referanduma yeşil ışık

MHP lideri Bahçeli, başkanlık tartışmalarıyla ilgili olarak, “Fiili durum düzeltilsin. Ya da fiili durum hukuki boyut kazansın. Bu konuyu milletin görüşünü sormanın hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafı yoktur” dedi.

19 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Referanduma yeşil ışık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmasında başkanlığın referanduma götürülmesine yeşil ışık yaktı.

ANLATMAYA HAZIRIM: Geçen haftaki söylediklerimi anlamayan varsa heceleye heceleye, yeni baştan alfabeyi öğretir gibi anlatmaya hazırım.

MİLLETTEN KORKMAYIZ:  Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oynamalar rejim krizine dönüşebilecektir. Ya filli durum düzelsin. Ya da filli durum hukuki boyut kazansın.  Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahsur görmeyiz. 

BAŞİKA MESAJI: Başika bekamızın kilit noktalarındandır, terk etmek, boşaltıp dönüş yapmak kabus demektir.

HALEP VURGUSU: Halep’in kader çizgisiyle Anadolu’nun istikbal rotası ayrı ve uzak değildir. Halep emniyette değilse, Gaziantep tehdit altındadır. Şam istikrara muhtaçsa, Ankara’nın bundan etkilenmemesi ihtimal bile değildir.

ERDOĞAN’IN DEDİĞİ DOĞRU: Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli. Musul asıl meselemizdir. Erdoğan’ın Misak-ı Milli hatırlatması yerindedir. Musul ve Kerkük vicdanen, kalben vatandır.

CHP PKK’NIN SİM KARTI

SAKINCA YOK:  MHP, parlamenter sistemin  reforma tabi tutularak devamından yanadır. Ancak milletimize görüşünü sormanın, filli çelişkiyi sona erdirmeyle ilgili müdahil olmasını istemenin hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir.

CHP’YE YÜKLENDİ:  Adında halk olan, halkın partisi olduğunu iddia eden CHP niye celalleniyor, niye rahatsız oluyor? PKK’yla kuytu köşelerde fiskos yaparken, HDP’nin aparatı, PKK’nın siyasi sim kartı olurken bir şey olmuyor da biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor?

ŞEHİTLER TEPESİ:  Zalimler terörle tükeneceğimizi sanıyorlar.  Çok şükür bu aziz milletin şehitler tepesi boş değildir.

Heceleyerek anlatacağım

Bahçeli soruları da yanıtladı. MHP lideri, grup toplantısındaki konuşmasının Başkanlık sistemine ilişkin referandum yolunun açılması olarak yorumladığına dikkat çeken gazeteciye, “Nasıl yorumladıysanız öyle yazın. Ben tekrar hepinize heceleye heceleye anlatacağım” cevabını verdi.