24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Şimşek: Türkiye, o dönemden kalma iki başlı bir yapıyı sürdüremez

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Türkiye artık bir darbe anayasasını hak etmiyor, o dönemden kalma iki başlı bir yapıyı sürdüremez.' dedi.

AA19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şimşek: Türkiye, o dönemden kalma iki başlı bir yapıyı sürdüremez

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmaya, alandakileri Türkçe ve Kürtçe selamlayarak başladı.

Açılışı yapılacak eserlerin Gaziantep'e hayırlı olmasını temenni eden Şimşek, Türkiye'nin kaderini belirleyecek çok önemli referandumun arifesinde olduklarına dikkati çekti.

Gaziantep'in her zaman üzerine düşeni yaptığına değinen Şimşek, "Gaziantep, Atatürk'ün ifade ettiği gibi 'mevzubahis olan vatansa gerisi teferruattır' sözünü şiar edinmiştir. Nitekim Kurtuluş savaşında düşmana karşı nasıl bir mücedele, bir destan yazdıysa 15 Temmuz'da da hainlere karşı sabaha kadar bu meydanda dik durduk demokrasi nöbeti tuttuk, geleceğimize, demokrasimize sahip çıktık." ifadesini kullandı.

Şimşek, Gaziantep'in, 16 Nisan'da da ülkenin geleceğine sahip çıkacak ve büyük bir "evet"le Türkiye'nin önünü açacağını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, şunları kaydetti: "Evet Türkiye artık bir darbe anayasasını hak etmiyor, o dönemden kalma iki başlı bir yapıyı sürdüremez. Evet bu ülkeye bu yorgan yetmiyor attık, bu ülkeye elbise küçük kalıyor artık, bu ülkeye bu beden dar geliyor artık, bu ülke yürümek değil koşmak istiyor. Yönetimde istikrar için evet hükümet krizleri yaşamamak için evet, vesayete karşı demokrasiyi güvence altına almak için evet daha çok reform için, daha hızlı büyümek için bürokrasiyi azaltmak için evet terörle daha güçlü mücadele için hem bağımsız hem tarafsız yargı için ne yapıyoruz 16 Nisan’da evet diyoruz. Hep birlikte evet. Gaziantepimi seviyorum. Evet ülkemi seviyorum. Evet geleceğime inanıyorum evet iki başlılığa son vermek istiyorum. Evet dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini çok güçlü bir şekilde destekleyecek sevgili Gaziantepliler, siz de evet diyor musunuz. 16 Nisan’da da Gaziantep kendine yakışanı yapacak."

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da açılışı yapılacak tesislerin ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.