20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sorgun: Kılıçdaroğlu halka illüzyon yapıyor

AK Partili Sorgun, yeni sistemle ilgili halkı yanıltan muhalefete yüklendi: “Ana muhalefetin lideri, ‘Meclis feshedilecek’ diyor. Ancak böyle bir şey yok. Sadece seçimlerin yenilenmesi söz konusu. Olmamış şeyler olmuş gibi gösteriliyor” dedi.

ŞERİFE GÜZEL28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sorgun: Kılıçdaroğlu halka illüzyon yapıyor

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, referandum sürecinde ‘hayır’ kampanyası yürüten CHP’yi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Muhalefetin farklı noktalardan yaklaşarak konuyu saptırdığı, halkı yanıltmaya çalıştığını vurgulayan Sorgun şunları söyledi: “Bunun büyük kısmını da gerçeğe aykırı noktalardan yapıyorlar. Meclis’in feshi gibi mesela. Ne yazık ki, ana muhalefet partisinin lideri bunu söylüyor. ‘Meclis feshedilecek’ diye. Yani Meclis’in feshi diye bir şey söz konusu değil. Fesih, hukuki anlamda bir şeyin hukuki varlığının sona erdirilmesi demektir. Halbuki seçimlerin yenilenmesi söz konusu. İkisi çok farklı. Bunun gibi, olmamış şeyleri olmuş gibi göstererek tabir caizse illüzyon yapılmak isteniyor. Bunları net bir şekilde açık yüreklilikle anlattığınız zaman ‘biz bunu böyle bilmiyorduk’ deniliyor. Biz önümüzdeki süreçte bunu çok daha net şekilde anlatılabileceğini düşünüyoruz ve anlattıkça da sonuçlarının alınmakta olduğunu görüyoruz.”

 DEĞİŞİKLİK BİLİNMİYOR

Anayasa değişikliğinin hem yurt içinde hem de yurt dışında yeterince bilinmediğini gördüklerini belirten Sorgun, şöyle devam etti: “Herkesin tercihini isabetli şekilde kullanması için ne gerekiyorsa basın yayın kuruluşları aracılığıyla kapalı salon, açık hava toplantılarıyla, ev ziyaretleriyle, kadın gençlik kollarımızın çalışmasıyla bütün meşru, hukuki yollar, argümanlar kullanılıyor. Kullanılacak.” l ŞERİFE GÜZEL ANKARA