25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Suikastçı Kuzu: İfadem kurguydu

Darbe teşebbüsü gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan askerlerden Zekeriya Kuzu, hakkındaki iddiaları reddederek, “Polise verdiğim ifade kurgudan ibaret” dedi.

22 Şubat 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Suikastçı Kuzu: İfadem kurguydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz gecesi suikast girişiminde bulunan FETÖ’cü askerlerin yargılanmasına dün devam edildi. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunma yapan ‘Paşa’ lakaplı eski Astsubay Zekeriya Kuzu, daha önce verdiği ifadelerin ‘kurgu’ olduğunu iddia etti. Duruşmada pişkin tavırlarıyla dikkati çeken Kuzu, “İfadelerimde belirttiğim zaman ve şahısların yüzde 99’u hayali. Genel kültürümden kattığım ve aklımda kalan bazı kırıntılardan anlattığım şeylerdi. Üzerimdeki baskı nedeniyle böyle bir senaryo kurdum» dedi.“Mahkemeden çok memnunun. Kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullanan Kuzu’nun bu sözleri üzerine, suikast girişimini yöneten sanık Gökhan Şahin Sönmezateş, ‘Kimse benim adım teşekkür edemez” diye bağırdı. 

AVUKATIM GÖRME ENGELLİYDİ

FETÖ’nün sözde ‘Çiğli İmamı’ ve lakabının ‘Paşa’ olduğu başta olmak üzere, hakkındaki iddiaların tamamını reddeden Kuzu, ilk ifadesinin avukat huzurunda verdiğinin hatırlatılması üzerine “Avukatım görme engelliydi, önüne geleni imzalıyordu” diye konuştu. 

DOLARI OĞLUM VERDİ 

Kuzu, cüzdanında bulunan 1 doların FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen tarafından gönderilip, gönderilmediğinin sorulması üzerine, “Oğlumun para koleksiyonu vardı. Bana 1 dolar verdi. O 1 doların oradan cüzdanımda kaldığını düşünüyorum” yanıtını verdi. 

HAKİMİ KIZDIRDILAR

Sanıkların iddiaları reddederek, ‘Tatbikata gidiyoruz sandık” sözleri Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ’u kızdırdı. Baştoğ, “Ülkede olağanüstü bir durum var. Diyorsunuz ki, TSK yönetime el koymuş, terör operasyonuna gidiyorsunuz. Anormal bir durumun olduğunu anlamadınız mı?’ diye tepki gösterdi.