19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Susturucu silahlı iki FETÖ’cü yakalandı

Balıkesir’de polisin, 2 FETÖ’cüyü yakaladığı araçta susturuculu tabancalar, çelik yelekler ve askeri kamuflaj çıkması ‘suikast timi’ heyecanı oluşturdu. Ancak emniyet bu iddiaları henüz doğrulamadı.

MUAMMER  BAŞKAN19 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Susturucu silahlı iki FETÖ’cü yakalandı

 

Balıkesir’de aralarında terör örgütü FETÖ’nün haberleşme programı Bylock kullanıcısı olan iki FETÖ şüphelisi, organize suç çetesi üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Askeri kamuflaj ve susturucu takılı silahlarla yakalanan şüphelilere dair olaydan sonra ajanslar ve internet siteleri tarafından şüphelilerin “FETÖ’nün suikast timi” olduğuna ilişkin haberler geçildi ancak emniyet ve savcılıktan bu yönde bir açıklama yapılmadı. 

BYLOCK KULLANICISI

AA, İHA ve DHA haber ajanslarının geçtiği habere göre, Balıkesir’de düzenlenen bir polis operasyonda, saldırı hazırlığında oldukları değerlendirilen FETÖ/PDY mensubu 2 kişi kullandıkları araç içinde gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisin de FETÖ üyesi oldukları, birisinin de ByLock kullanıcısı olduğu için daha önce meslekten men edilen memur olduğu da kaydedildi. Söz konusu iki şüphelinin bulunduğu aracın bagajında yapılan aramada, çok sayıda kamuflaj ve asker kıyafeti, çelik yelek ve kelepçe gibi askeri malzemeler, elektro şok cihazı, silahlar, susturucular ve mermiler ele geçirildiğine de dikkat çekilen haberlerde, suikast hazırlığı içinde olduğu iddia edilen şüpheliler ve bağlantılı kişiler hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

SİLAHLAR BULUNDU 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre ise, bir vatandaşın daha önce haklarında  ‘organize suç örgütüne üye olmak’ suçundan işlem yapılan Halil A. ve boksör lakaplı Murat K.’nın suç işleyeceğine dair ihbarı üzerine bir operasyon yapıldı. Gözaltına alınan Halil A. ve Murat K.’nın verdiği ifadeler doğrultusunda takibe alınan bir araç durdurulduğunda ise, aracın bagajından iki havalı tabanca bir adet kurusıkıdan bozma tabanca ve mermileri olmak üzere askeri kamuflaj malzemeleri ve mühimmatları bulundu. 

TALİMAT GÜLEN’DEN

Teröristbaşı Fetullah Gülen, son videolu mesajında kripto örgüt mensuplarına ‘Neokargaşa yaratacak suikastler yapma’ talimatı vermişti. Örgütün yayın organı olarak bilinen ve yurtdışından faaliyet gösteren internet hesaplarından paylaşılan teröristbaşı mesajında, “Çok önemli bazı kişileri öldürmemiz lazım, doğrudan doğruya” sözleriyle örgüt üyesi FETÖ’cülere “suikastlere başlayın” mesajı verildi. 

Erdoğan: Sürekli tehdit ediliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Cuma Namazı çıkışında bir gazetecinin, “FETÖ’nün suikast timi yakalandı Balıkesir’de. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir?” sorusuna karşılık şunları söyledi: “Gerek emniyet teşkilatımız gerekse yargı yakın takip içerisinde, bütün değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar dökülecek. Bunlar bizi sürekli tehdit ediyorlar, beni, arkadaşlarımı sürekli tehdit ediyorlar. Bizim bunlarla korkumuz, vesaire falan böyle bir şey söz konusu değil. Biz bu yola farklı çıktık, dolayısıyla bu işin içerisinden de muzaffer olarak çıkacağız. Hepsinin nasıl süklüm püklüm mahkemelere çıktığını görüyorsunuz. Yargı da bunlarla ilgili kararları en adil şekilde inşallah verecek. Bu neticeyle de bugüne kadar mağdur, mazlum konumdaki bütün vatandaşlarımız haklarına ulaşmış olacak.”      

Muvazzaflara operasyon

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 21 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda ise 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 21’inin muvazzaf, 9’unun Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği öğrenildi. 

ESKİ TUĞAMİRAL YENİDEN GÖZALTINDA 

Balıkesir’de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilip tutuklanan, geçen mayıs ayında tahliye edilen Erdek Filo Mayın Komutanı eski Tuğamiral Gökhan Polat yeniden gözaltına alındı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Erdek Filo Mayın Komutanı Gökhan Polat’ı gözaltına aldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilip tutuklanan, geçen mayıs ayında Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada tahliye edilen Polat’ın, emniyette sorgulamasının sürdüğü öğrenildi.