26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Almanya'nın el koyduğu Kaan'dan Türk babayı yıkan soru: Erdoğan 'bize' niye Nazi diyor?

Ailesinden zorla koparılarak Alman yurduna yerleştirilen 13 yaşındaki Türk çocuğu Kaan’ın bu sorusu, Müslüman çocuklara uygulanan asimilasyonu gözler önüne serdi.

HABER MERKEZİ26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Almanya'nın el koyduğu Kaan'dan Türk babayı yıkan soru: Erdoğan 'bize' niye Nazi diyor?

Almanya Gençlik Dairesi tarafından sudan sebeplerle ailelerinden koparılan Türk çocuklarının Anavatanlarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düşman olarak yetiştirildiği ortaya çıktı. Star’ın Gazetesi’nin, yaşadığı dramı ‘Almanya’da çocuklara Nazi işkencesi’ manşetiyle duyurduğu gurbetçi Emin Esen’in anlattıkları kan dorundu. Gençlik Dairesi tarafından el konulan üç oğlundan Atakan ve Baran’ı yurtta uğradıkları bakıcı işkencesini belgeleyince geri alabilen Emin Esen, şimdi 13 yaşındaki Kaan’ı kurtarmanın peşine düştü. Bir yandan Kaan için velayet savaşını sürdüren baba Emin Esen, diğer yandan Alman Gençlik Dairesi’nden gelen ‘Çocuklarınızda zeka geriliği var. Zihinsel engelliler okuluna gidecekler ve ilaç tedavisine başlanacak’ yazılı mektupla hayatının şokunu yaşadı.

OĞLUNUN SÖZLERİ ŞOKE ETTİ

Esen mektubun etkisinden henüz kurtulamamıştı ki, kendisini asıl şoke eden halen yurtta kalan ve hafta sonları bakıcı eşliğinde sadece 2 saat görebildiği büyük oğlu Kaan’ın “Baba, Recep Tayyip Erdoğan bize neden Nazi’ diyor?” sorusu ve ardından sarf ettiği, “Ben onu sevmiyorum”  sözleri oldu. 13 yaşındaki bir çocuğun dudaklarından dökülen bu sözler, alıkonulduğu yurtta adeta zihninin yıkanarak, Müslümanlık, örf ve adetlerinden uzak Hristiyan bir Alman gibi yetiştirildiğinin en çarpıcı kanıtı oldu. Esen’in Star’a anlattıkları da oğullarının Pazar günleri kiliseye din değiştirme ayinlerine götürüldüğü, Türk Bayrağı’nı görünce kaçan çocuklar olarak yetiştirildiği yönündeydi. 

KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI

Ne yapacağını şaşıran Emin Esen, “Alman Gençlik Dairesi bize bulaşana kadar üç oğlum da sağlıklı ve dersleri normal öğrencilerdi. Ellerinden kurtardığım iki oğlum birden bire ‘zihinsel engelli, psikolojik sorunlu’ ilan edildi. İki oğlumu zihinsel engelliler, birini ise başarısız çocuklar okuluna göndermek istiyorlar. ‘İtirazınıza devam ederseniz, çocuklarınızı elinizden alacağız’ diyorlar. Çocuklarımı tekrar kaybetmemek için ilaç tedavisini kabul etmek zorunda kaldım” dedi. 

MAVİ GÖZ KATLİAMI YAPTI

Mengele, Cermen soyundan gelen ari ırktan doğan çocukların gözleri farklı bir renk olursa, maviye değiştirmek üzerine deneyler yapıyordu. Bu deney sonucu elde ettiği sıvıları, esirlerin göz bebeklerine şırınga aracılığı ile enjekte ediyordu. Yaptığı neden başarısızlıkla sonuçlanan Mengele, birçok insanın kör olup ölmesine sebep olmuştu. Ayrıca küçük çocuklara, ciddi hastalıkların mikropları enjekte edilerek, kadar dayanabildikleri ölçüldü. Bir Alman SS subayının paraşütle uçaktan atladığında havada ne kadar basınca dayanabileceğini ölçmek

 için, Cermen olmayan Alman vatandaşı kobay seçilip, iç organları patlayana kadar basınç odasında tutuyordu.

NAZİ DOKTORU MENGELE  GİBİ

Alman Gençlik Dairesi’nin Esen ailesine geri vermek zorunda kaldığı Baran ve Atakan için, bugüne kadar normal okullara gittikleri halde, ‘zihinsel engelli’ olduklarını ileri sürüp, ‘ilaç tedavisine başlamaları’ kararı alması, Nazi Almanyasının Cermen ırkından olmayan Alman vatandaşları için yaptığı deneyleri hatırlattı. Nam-ı diğer ‘Ölüm Meleği’ olan Joseph Mengele, Nazi toplama kamplarında ‘Alman olmayanlar’ üzerinde yaptığı ölümcül deneylerle bilinen bir Nazi doktoru. Bugün ‘insanlık suçu’ olarak kabul edilen testlerinde, ‘Bir SS subayının kötü şartlara ne kadar dayanabileceğini’ belirlemek için ‘Saf Cermen’ ırkından olmayanları asker üniforması giydirip kobay olarak kullandı.