25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Tuzağı ABD’ye taşıdılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17-25 Aralık’ta Türkiye’ye tarihin en büyük tuzaklarından birinin kurulduğunu belirtti ve ekledi: Dik duruşumuz sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler ABD’de kurdular.

22 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Tuzağı ABD’ye taşıdılar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında FETÖ, ABD ve CHP’ye yüklendi. İşte Erdoğan’ın çok önemli mesajları…

- HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ: AK Parti, milletin partisi olarak doğdu, bugüne de aynı anlayışla geldi. Şunu unutmayın, birileri içimizden veya dışımızdan ellerini ovuşturarak, ‘Acaba şu anda AK Parti iktidarı nasıl olur da zayıf düşer. AK Parti iktidarı acaba ekonomide, dış politikada nasıl olur da zaafa düşer.’ Bunların beklentisi içerisinde de olabilir. Bunu da özellikle hatırlatmak istiyorum fakat kim, hangi beklenti içinde olursa olsun bizler, üzerimize düşen görevin bilinci içerisinde Allah’ın izniyle hedeflerimize çok daha üst seviyede ulaşmış olacağız.

- MEMLEKET MESELESİ: Dünyada ve özellikle de bölgemizde öyle bir değişim süreci yaşanıyor ki eğer hedeflerimizin çıtasını ve çalışma tempomuzu sürekli yükseltmezsek hem kendimizi hem de ülkemizi geriletiriz. Meseleye sadece parti meselesi olarak bakanlar, AK Parti’yi de Türkiye’yi de anlamıyor demektir. Biz meselenin partimizin geleceği değil memleketimizin mukadderatı olduğunu çok iyi biliyoruz. Sırf kendi çıkarları için ülkenin zarar görmesi pahasına, partimize ve bize yüklenenlere milletimizin itibar etmeyişinin sebebi de budur.

- AYNI TEZGAH: 17-25 Aralık’ta, hukuk kisvesi altında ülke tarihinin en büyük tuzaklarından birisi kuruldu. Bizim dik duruşumuz ve milletimizin feraseti sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika’da kurdular. Birileri hala FETÖ’nün ağzıyla bizi itham etmeyi sürdürüyorsa, sebebi ancak aynı tuzakta onlara verilen rolü oynamaktır.

- TIYNETLERİ ORTAYA ÇIKTI: Ana muhalefet partisi, kendi resmi raporunda, bölücü terör örgütünün eylemlerini “halkın PKK ile iktidar arasında sıkışması” olarak tarif edebiliyorsa, bu “üstlenilmiş bir misyonun itirafı”dır. Aynı çevreler, hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz ihanetine hala ‘tiyatro’ hala ‘kontrolü darbe’ diyebiliyorsa, bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir. Bunların NATO’da yaşanan şahsım ve Atatürk ile ilgili skandal üzerine ilk defa mili bir tavır gösterebilecekleri ümidine kapılmıştık. Maalesef aradan üç gün geçmeden gerçek tıynetleri ortaya çıktı ve bu hadiseyi de tıpkı 15 Temmuz gibi ‘tezgah’ diye yaftalamaya başladılar.

- PİSLİK YUVASI: Bugün Türkiye’yi dünyada sıkıntıya sokan ne kadar hadise varsa hepsinin arkasında ya FETÖ ya PKK ya da “kifayetsiz muhterislerin” parmağı var. Biz FETÖ’yü vatanımızdan söküp attık ama görüyoruz ki bu örgüt kendi ana vatanında rahatça faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı şekilde PKK alelade bir terör örgütü olmaktan çıkıp Türkiye’ye saldırmak isteyen herkesin kullanımına açık bir pislik yuvasına dönüşmüştür.

- ALÇAKLAR: Bize asıl can acıtıcı darbeler düşmanlarımızdan değil onlarla birlikte hareket eden ve zahirde bizden görünen alçaklardan geliyor. Ama Türkiye bunlara rağmen, bunları da ezip geçerek hedeflerine varabilecek güçtedir. Şimdilik kızıl elmamız, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en büyük on ekonomisinden biri haline gelmektir. 

- DERT BAŞKA: Uzun bir süre Amerika’nın bölgemizde izlediği politikanın yanlışlığı konusundaki endişelerimizi her fırsatta kendileriyle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Hadi ‘DEAŞ’ı temizlediğinizi’ söylüyordunuz, peki hala silah yüklü tırlar niçin kuzey Suriye’ye veya Suriye’ye geliyor? Hala bu niye devam ediyor? Siz bu silahlanmayı kuzey Suriye’de veya Suriye’de hangi ülkeye karşı yapıyorsunuz, niçin yapıyorsunuz? Bunları izah etmeleri lazım, anlatmaları gerekiyor. Dert başka. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Ona göre de adımlarımızı atacağız. Kimse Türkiye’nin kendi bekasını ilgilendiren bu senaryolar karşısında eli kolu bağlı oturmasını bekleyemez.

- YENİDEN DİZAYN: Pek çok yerde bir terör örgütü gitmiş, yerine bir başka terör örgütü gelmiştir. Vatanlarını sevmekten ve demokrasi talebinden başka suçları olmayan Suriyeli muhalifler neredeyse terörist durumuna düşürülmüştür. Bunun üzerinde durmayacak mıyız? Demek ki mesele terör değildir. Demek ki mesele demokrasinin getirilmesi değildir. Demek ki mesele mazlumların, mağdurların haklarının korunması da değildir. Gerçek şudur… Bu gerçek, bölgemizin terör örgütleri bahanesiyle tıpkı geçen asırda olduğu gibi yeni bir dizayna tabi tutulmaya çalışıldığıdır.

Dostluğumuz hasbi husumetimiz şedit

Ülkemize yönelik sinsi tehditlerin gerisindeki siyasi ve ekonomik amaçlar apaçık ortadadır. Bu işleri yapanlar sanıyorlar ki her şey kağıt üzerinde olduğu gibi yürüyecek. Öyle olmayacağının onlarca mesajını son birkaç yılda verdik. Anlamadıysalar bir kez daha tekrarlayayım; Türkiye öyle sizin oyuncak gibi oynadığınız ülkelerden biri değildir. Bizim dostluğumuz ne kadar hasbiyse husumetimiz de o kadar şedittir. Bu da böyle bilinmeli.

‘Tayyip dede’ diyen minik Gülhan Aydoğdu’yu kucağına alan   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya’daki robot yarışmasında şampiyon olan öğrencilerle selfie çektirdi.

Oyunu 2010 yılında gördük

- MÜCADELE ETTİK:  Türkiye 2010, özellikle de 2013’ten itibaren, bölge ile ilgili senaryolar gereği, belirli bir istikamete itilmeye çalışıldığında birileri kendi dünyalarında teslimiyet bayrağını çekti. Biz bu oyunu en başından itibaren gördük ve milletle birlikte mücadele etme kararı aldık.

- APTALLAR DEĞİL, ALÇAKLAR: Her şeyi denediler ama Türkiye’yi teslim alamadılar. Türk milletinin mücadele azmini kıramadılar. Şimdi ülkemizi uluslararası alanda itibarsızlaştırmaya, istikrarsızlaştırmaya, ithama, lekelemeye, köşeye sıkıştırmaya ve böylece kendi istedikleri yöne itmeye çalışıyorlar. Ülkemize yönelik saldırılar aptalların değil ancak alçakların işi olabilecek mahiyettedir.

Parmak sallama terörist temizle

- HÜKÜMET KURUN: Bugün bize yaptıklarına yarın kendileri maruz kalanlar aynı mukavemeti gösterebilecekler mi? Hiç sanmıyorum. Güç zehirlemesiyle hareket edenlerin sonu mutlaka hüsran olacaktır. Nitekim kullandıkları malzemeler giderek azalıyor. Bu uğurda FETÖ gibi, PKK gibi 40 yıllık emeklerinin ürünü örgütleri dahi harcamayı göze aldılar ama yine de neticeye ulaşamadılar. Kendi bütünlüğünü korumakta zorlanan Avrupa Birliği kendince her fırsatta bize parmak sallıyor. En son fonlarda kesintiye gitmişler. Siz önce kendi içinizdeki teröristleri bir temizleyin, kendi ülkelerinizde hükümetlerinizi bir kurun.