26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Utanç verici görev Şafak Pavey'e düştü

CHP'nin Meclis'te başörtüsünü engelleme çabalarına yönelik utanç verici girişiminde TBMM'de konuşma görevi Şafak Pavey'e verildi.

30 Ekim 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Utanç verici görev Şafak Pavey'e düştü
Demokratikleşme Paketi'yle başörtüsünün kamuda özgür kalmasının ardından hac farizasını yerine getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Selbi Beyazıt Kaçar ile AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı bundan sonra Meclis çalışmalarına başörtülü katılacaklarını açıklamış ve hemen ardından CHP'den engelleme girişiminde bulunacaklarına dair beyanlar gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 'Biz TBMM'ye sahip çıkacağız. TBMM'nin geleneklerine, duruşuna sahip çıkacağız. CHP yine içtüzüğün verdiği bütün imkanları kullanarak, bunun gereğini yerine getirecektir" demişti.

CHP AYNI KAFA

CHP her zamanki gibi toplumun geniş kesimlerinin beklentilerini göz ardı eden, her alandaki özgürlük arayışına karşı duruşunu bu olayda da ortaya koyarken, başörtüsüne karşı utanç verici girişimde ilk konuşmayı yapma görevinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e verildiği ortaya çıktı.

O KONUŞACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ya da yarın TBMM'ye türbanla gelmesi beklenen AK Partili'li kadın milletvekillerine karşı nasıl tutum izleneceğini görüşmek için CHP'nin 7 kadın milletvekili ile dün bir araya geldi.

Vatan'ın haberine göre CHP kulislerinde başörtüsüyle Meclis'e girilmesi halinde sürpriz bir ismin konuşma yapması gündemde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in konuşmayı yapması bekleniyor.