19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Vatanı alçaklara teslim etmedik

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde milyonlara hitap etti. Yıldırım, 'Millet için, vatan için, bayrak için inanç, namus, şeref için canlarını seve seve veren şehitler, bugün bizlerden dua bekliyor, Fatiha bekliyor. Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.' dedi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Başbakan Yıldırım: Vatanı alçaklara teslim etmedik

Bugün 15 Temmuz gecesi şehitlerimizi anmak ve şehitler makamının açılışını yapmak için bir aradayız. Tam burada o karanlık gecede 34 kahramanımızı şehit verdik.

İstanbul'un Çorum'un Gaziantep'in evlatları vatanları için bayrakları için şehit  düştü. Erzurum'un, Ardahan'ın Karabük Niğde'nin yiğitlerini burada şehit verdik. Abdullah Tayyip ve Erol Olçok bu köprünün ilk şehitleri oldular.

Acımız büyüktür hüznümüz dağlar kadardır ama boyun bükmüyoruz bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek gözyaşlarımızı içimize akıtacağız bugün alçakları hainleri sevindirmeyeceğiz.

Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız unutturmayacağız.

 ŞEHİTLERİMİZİ HİZMETLERİMİZLE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Anıtın içinde her bir şehidimizin adına dikilen ağaçların künyesinde 250 şehidimizin isimleri yer alıyor. Burayı ziyaret edip salaları dinleyip şehit isimleri okuyabilecek dileyenler Kur'an okuyup dua edebileceklerdir. Sadece bu anıtlarla makamlarla değil şehitlerimizin isimlerini hikayelerini yeni eserlerle hizmetlerle yaşatmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun ruhları şad olsun.

MİLLETİMİZ BAŞKOMUTANIMIZIN TALİMATI İLE DARBECİLERE DARBEYİ VURMUŞTUR 

Ecdadımız bu vatan toprağını çiğnetmemiştir. 15 Temmuz'da aziz milletimiz Başkomutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş bu gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir. Darbecilere darbeyi vurmuştur. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum bize yaşattıkları acılardan hiç bir şey elde edemeyecekler. Bugün oynadıkları tiyatrolar bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek.