19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Vesayet ittifakının oyununa gelmeyelim'

24 Haziran seçimlerine günler kala Star Gazetesi yazarları ‘Şehir Buluşmaları’ kapsamında Dadaşlar Diyarı Erzurum’daydı. Star Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, vesayet ittifakının Türkiye’yi 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra düştüğü kaos ortamına sürüklemek istediğini belirterek, buna müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

ŞENER KILIÇ21 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'Vesayet ittifakının oyununa gelmeyelim'

Milli iradenin sesi Star Gazetesi’nin yazarları 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesi, Dadaşlar Diyarı Erzurum’daydı. ‘Star Şehir Buluşmaları’ kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in davetlisi olarak kente giden Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, gazeteci-yazarlar Ahmet Kekeç, Halime Kökce, Sevil Nuriyeva ve Yakup Köse, 16 Nisan 2017’deki referandumunda halk tarafından kabul edilen ve Türkiye’nin geleceğini yönlendirecek 24 Haziran seçimleriyle uygulanmaya başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’ye kazandıracaklarını Erzurumlular ile paylaştı. İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Star Şehir Buluşmaları’na, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HALKIMIZA GÜVENİYORUM

Söyleşinin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptı.   Sekmen, Erzurumlular’ın istikrarın devamı için bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine destek olduklarını hatırlatarak, “Yapılan hizmetleri gördükçe bu desteği sürdürecekleri kanaatindeyim” ifadelerini kulandı.

AMAÇ ERDOĞAN GİTSİN

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, “Bunların tek amacı Recep Tayyip Erdoğan gitsin. Pekiyi Erdoğan’ın gitmesini kim istiyor? İsrail, PKK, FETÖ ve Esed, Erdoğan’ın gitmesini en çok isteyenler” dedi. Akdağ, “Cumhuriyet Halk Partisi, Kılıçdaroğlu, İnce, diğer yandan da Akşener ve Karamollaoğlu, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’ye sahip çıktı. Bir tarafı bu, öbür tarafı da PKK tarafı. Üçü de Selahattin Demirtaş güzellemesine başladı” diye konuştu. 

AMBALAJLI İTTİFAK 

Akdağ’ın konuşmasının ardından ‘Star Şehir Buluşmaları‘ gazeteci yazar Halime Kökce’nin moderatörlüğünde başladı. Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, vesayet ittifakının 16 Nisan’da önüne geçemedikleri değişikliğin 24 Haziran’da uygulanmasını engellemek için bir plan olduğunu düşünüyorum. Benzemezlerin bir araya gelmesi de geriye döndürme inisiyatifini elde etmeye yönelik ambalaja sarılmış bir birlikteliktir. 7 Haziran’da yapılanın tekrarını yapmak istiyorlar. Bu oyuna gelmemeli, buna izin vermemeliyiz” dedi.  

AHMET KEKEÇ: DARBE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Gazeteci yazar Ahmet Kekeç, 28 Şubat sürecinde başörtülü ka dınların parklarda yürümelerinin bile yaptırıma bağlanmasının gerektiğinin konuşulduğunu hatırlattı. Kekeç, Muharrem İnce’nin miting meydanlarında sık sık ‘Biz inançlı kesimin kazanım olarak gördüğü özgürlükleri neden reddedelim” dediğini belirterek “Ben buradan açık söylüyorum… Yalan söylüyorlar” diye konuştu. Kekeç sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü kapalı devre konuştukları şu, başörtü takanları cahil olarak görüyorlar. Diyorlar ki ‘Cahil başını örtüyor’.  Diyorlar ki, ‘Biz iktidara gelirsek bunları eğiteceğiz’. Yani bizleri eğitecekler, çağdaş bireyler olacağız ve diyeceğiz ki, “Bu başörtüsü de neymiş?’  Beklenti bu, meseleye böyle bakıyorlar. Yani sizin inanç tercihiniz onun gözünde bir problem, bir sorun. Böyle baktıkları için de miting meydanlarında söyledikleri külliyen yalan.”  Kekeç, darbe sürecinin devam ettiğini de belirterek, “15 Temmuzda atlattık diye düşünüyoruz. Hayır, 15 Temmuz’da sadece öne çıkan aktörlerin direncini kırdık. Darbe süreci devam ediyor. Sultan Abdülhamit bir sürü darbe girişimini engelledi. Bitti mi? Hayır. Farklı enstrümanlarla devam etti. Dolayısıyla bugün ittifaklara bakarak, söylemlerine bakarak, kimin nerede konuşlandığına bakarak, buna Temel Karamollaoğlu da dahildir. Sonuç ortada.  Bu ittifakın yakınlaşmasını darbe girişimi sağlamıştır.  Bu oldukça açık. Bu sebeple 24 Haziran önemli bir seçim” diye konuştu. 

 

SEVİL NURİYEVA: BÖLGESEL GÜÇTEN KÜRESEL GÜCE 

Star Gazetesi Yazarı Sevil Nuriyeva da, dünya ülkelerinin Türkiye’ye bakışını değerlendirdi. Nuriyeva, son iki yüzyılda coğrafyada ve genelde dünyadaki varlığımızın önüne geçme operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Konjonktür dünyada artık farklı bir yere evirildi ve Türkiye bu evirilmenin içerisinden yeni bir güç olarak ortaya çıkmakta. Sayın Erdoğan ve AK Parti’deki değerler Türkiye’nin kendi kodlarına dönüşünü başardı. Çünkü bugünkü konjonktürüyel yapı içerisinde Türkiye’nin böyle bir güce sahip olması gerekiyordu. Böyle bir ortam içerisinde son iki yüzyıldır masadan gönderilmiş bir Türkiye profili vardı. Sayın Erdoğan’ın ve AK Parti’nin oluşturduğu temel taşlar, 16 yıldır Türkiye’yi bugünlere hazırladı. Erdoğan, Türkiye’yi bölgesel güçten, küresel güce dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

YAKUP KÖSE: GENÇLİK RUH İŞİDİR

Gazeteci yazar Yakup Köse ise, gençlere yönelik değerlendirmede bulundu. Köse, Türk gençlerinin neler yapabileceğini 15 Temmuz darbe girişimi sırasında görüldüğünü söyledi. Köse, “Biz gençliğimizi psikolojik mücadelede nerelerde tutabiliyoruz, algı operasyonlarına karşı ne kadar engelleyebiliyoruz, ilk önce bunun altını çizmemiz lazım” dedi. Yakup Köse, “Bir genç vermiş olduğu sözü yerine getirmekle birlikte gençtir” ifadesini kulandı. Okumayı bilmediğimizi dile getiren Köse, “Önce okuyacağız. 28 Şubat dediğimiz tarih geçtiğimiz süreç çok uzak değil. Eğer siz geçmiş tarihinizi bilemezseniz, 15 Temmuz süreci devam ediyordur, hala işgal kuvvetleri hazırlıklarını yapmaktadır. Kirli emellerini ülkemizde uygulamak istemekteler. Bunlara karşı durabilmek için okumak lazım” diye konuştu.