20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şark kurnazlığına geçit vermedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin desteğini alarak kavuşamadıkları imkanları, şark kurnazlığıyla elde etmeye çalışanlara da kusura bakmasınlar geçit vermedim, vermem. Bu benim milletime karşı sorumluluğumun gereğidir” dedi.

27 Ağustos 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şark kurnazlığına geçit vermedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “10. Muhtarlar Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, seçimlerin hemen ardından egoların bir kenara bırakılarak süratle bir hükümet kurulması gereğini açıkça ifade ettiğini hatırlattı. Ancak birilerinin  “Hodri meydan, erken seçim” dediğini vurgulayan Erdoğan, bunların şimdi de “Erken seçim olmaz” dediğini kaydetti. Koalisyonun önünü kapatanların kendisini hükümetin kurulmasını engellemekle suçladığına dikkati çeken Erdoğan, “Bu, akıl karı bir iş değildir” ifadesini kullandı.

‘Kabahatlerini gizliyorlar’

“Seçimlerin yenilenmesinin faturasını şahsıma çıkartanlar, kendi kabahatlerini gizlemenin peşindedirler” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Meclis’te güvenoyu alacak çoğunluğa sahip bir hükümet kurulmuş da ben mi buna engel oldum? Zaten böyle bir yetkim yok. Ama milletin desteğini alarak kavuşamadıkları imkanları, şark kurnazlığıyla elde etmeye çalışanlara da kusura bakmasınlar geçit vermedim, vermem. Bu benim milletime karşı sorumluluğumun gereğidir” diye konuştu. Muhalefetin, milletin iradesine değil Anayasa’ya da saygı göstermediğini söyleyen Erdoğan, “Hadi koalisyon şartlarında anlaşamadınız, hükümet kuramadınız, seçim hükümetinde yer almaktan niçin kaçıyorsunuz? ”  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:” Bunların derdi bu ülkeye hizmet değil, terörle mücadele değil. Bunların derdi ‘Acaba biz 1 Kasım’da ne yaparız da hangi tuzakla buradan biraz daha karlı çıkarız’. Derdi bu. Bu süreçle ilgili şahsıma yöneltilen eleştirilerin hiçbiri de doğruyu yansıtmıyor. Şahsımı hedef alarak, sorumluluktan kaçmaya  çalışıyorlar. Varsa yoksa ‘Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı’. Seçime ben girmeyeceğim ki...”

‘HDP’nin tercihi terör oldu’

 HDP’nin terörden yana tavrına sert tepki gösteren  Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclis’te 80 milletvekiliyle temsil edilme imkanı bulan partinin tercihini demokrasiden değil, terörden yana kullanması ümitlerimizi daha boşa çıkardı. Terör örgütü, 11 Temmuz’da açıklamayla ateşkesi  bitirdiğini ve saldırıya geçeceğini ilan ettiğinde, şayet bu parti, siyasetteki varlığına uygun şekilde açık ve net bir duruş sergileyebilseydi, bugün Türkiye belki çok daha farklı bir yerde olabilirdi. Şimdi sıkılmadan  ‘Terörü biz bitiririz’ diyorlar. E hadi bitir. ‘Sen bitirdin de sana bitirme’ diyen mi oldu?”

‘Oyunun içinde siz varsınız’

6-7-8 Ekim olaylarını hatırlatan Erdoğan, “6-7-8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşlerimi sokağa dökenler bunlar değil miydi, bunlardı. 50 kardeşimiz orada öldürüldü mü, öldürüldü. Bunlar kandan besleniyor. Utanmadan sıkılmadan da Suruç’un faturasına şahsıma kesmeye çalışıyor. Geliyor Milli İstihbarat Teşkilatına kesmeye çalışıyor. Bütün oyunların içinde siz varsınız siz. Diyarbakır’da da aynı oyunu oynadılar. Suruç’ta da aynı oyunu oynadılar. Bunların faturasını da utanmadan sıkılmadan bize kesmeye çalıştılar.

‘Ya istikrar ya istikrarsızlık’

cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin güçlenmesini bu dönemde hazmedemeyenler çıktı. İçeride de çıktı, dışarıda da çıktı. Hala var mı bunlar? Var. Türkiye’ye bu ayrımcılığı sokmanın gayreti içerisinde olanlar var. Bunun için de çok ciddi çalışıyorlar. İşte buna fırsat vermemek için tekrar inanıyorum ki önümüzdeki 1 Kasım, istikrar mı, istikrarsızlık mı? Bunun seçimi olacaktır” diye konuştu.

FAİZ AŞAĞI ÇEKİLMELİ

Türk Lirası’ndan 6 sıfır atacaklarını söylediklerinde bazılarının kendilerine inanmadığını, devletin borçlanma faizinin yüzde 63’lerden tek haneli rakamlara indiğini aktaran Erdoğan şunları söyledi: “Bizim dışımızdaki ülkelerin faiz oranlarına baktığınızda neredeyse hepsi 0’a yakın. Bizim şu anda faizimiz, bulunduğu noktadan aşağıya gelmesi lazım. Niçin? Yatırımları artırmamız gerekiyor. En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacaktır. Bu yıl yaşadığımız tüm bu hassasiyet gelişmelere rağmen ekonomimiz yine büyümeye Allah’ın izniyle devam edecek.”

Galip Demirel, son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18. Dönem Malatya Milletvekili Galip Demirel toprağa verildi.Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törene katılan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu cami avlusunda Demirel’in kızı, eskibakanlardan Güldal Akşit ile oğlu Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel’e taziyelerini iletti. Akşit, Erdoğan ve Davutoğlu’na babasının hayatının anlatıldığı birer kitap verdi.