25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yeni sistem ve tecrübe işte güçlü Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi 2023 hedeflerine götürecek “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Millet” vurgulu yeni yol haritasını açıkladı. Eylem planının ana hedefi yeni yönetim sistemi ile 16 yıllık iktidar tecrübesini birleştirerek dünyaya yön veren ‘Güçlü bir Türkiye’ inşa etmek.

ŞERİFE GÜZEL25 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yeni sistem ve tecrübe işte güçlü Türkiye

360 sayfadan oluşan seçim beyannamesini “Güçlü Meclis, güçlü Hükümet, güçlü Türkiye, yaparsa yine AK Parti yapar” sözleriyle tüm dünyaya duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yeni hükümet sistemiyle yeniden imar’ vurgusu yaptı. 

Parti’nin “Seçim Beyannamesi”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Ankara Spor Salonu’nda açıklandı. Seçim Beyannamesi’nin, “Gelecek Vizyonumuz” başlıklı bölümünden başlayarak, önemli başlıkların altını çizen Erdoğan, şunları söyledi… 

TECRÜBELİ KADROYLA: Tecrübeli bir kadroyla dünyadaki eğilimleri, oluşan fırsatları, yeniden şekillenen ilişkileri dikkatle analiz ederek net bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Yeni hükümet sistemiyle iş dünyamızın, genç girişimcilerimizin, iş kadınlarımızın küresel ölçekte söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz. Kendimize ufuk çizgisi olarak belirlediğimiz 2053 ve 2071’e doğru emin adımlarla yürürken artık vizyonumuzu uzun vadeli bir perspektifle geleceğe taşıyacağız. 

EKONOMİK BÜYÜME: Bunun için önümüzdeki dönemde de ortalama olarak gelişmekte olan ülkelerin üzerinde yüksek ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlayacağız. Bilgiye dayalı üretim, büyümemizin temel belirleyici gücü olacaktır.  Topyekûn kalkınma hedefimiz çerçevesinde kadınlarımızın kalkınma sürecine daha aktif katılımını desteklemeye devam edeceğiz. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere paylaştıracağız.   

YENİ YÖNETİM SİSTEMİ: 24 Haziran seçimleri yeni yönetim sistemini ilk defa hayata geçireceğimiz seçim olacak. Milletimiz bir sandıkta cumhurbaşkanını bir sandıkta vekilleri seçecek. Yeni dönemi Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye olarak ifade ediyoruz. Milletimiz bir sandıkta cumhurbaşkanını bir sandıkta vekilleri seçecek. İnşallah bağımsız ve güçlü bir yargı ile de tarafsız yargı ile de demokrasiyi sağlam temeller üstüne oturtuyoruz. Meclis ile cumhurbaşkanı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye kazanacaktır.  

SAVUNMA SANAYİ: Savunma sanayiinin birçok alanında geliştirmekte olduğumuz milli teknolojimizin seviyesini en üst düzeye ulaştıracağız.    

DAHA YAŞANILABİLİR KENTLER: Akıllı ve yeşil kent projeleriyle, şehirlerimizi daha yaşanabilir bir niteliğe kavuşturacağız.   

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR: Türkiye, bugün olduğu gibi gelecekte de demokrasi ve adaleti sadece kendi insanı için değil tüm insanlık için istemeye ve hak temelli diplomatik yaklaşımını sürdürmeye devam edecektir. “Dünya 5’ten büyüktür” çağrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.    

ÖZGÜRLÜKLER GENİŞLETİLECEK: Hükümetlerimiz döneminde vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini garanti altına almayı ve bunların kullanımını kısıtlayan engelleri ortadan kaldırmayı temel bir vazife olarak gördük, bundan sonra da bu vazifeyi sürdüreceğiz. 

KUCAKLAYACAĞIZ: Tüm vatandaşlarımızı çoğulcu bir yaklaşımla kucaklamaya devam ediyoruz. Haklar ve özgürlüklerin, adalet ve demokrasi temelinde daha da geliştirilmesi  en önemli önceliklerimiz arasında yer alacaktır. 

FETÖ İLE MÜCADELE:  FETÖ ve terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz.   

MÜJDE: Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerinin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız. 

CEMEVLERiNE HUKUKi STATÜ 

FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ: Başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere tüm gönül coğrafyamıza her alanda destek olmaya devam edecek, hak ettikleri yaşama kavuşmaları ve barış içinde yaşamaları adına her zaman yanlarında olacağız. 

AB İLE İLİŞKİLER: AB başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.    

YARGI BAĞIMSIZLIĞINI GÜÇLENDİRECEK ADIMLAR: 15 Temmuz darbe girişiminin ardından diğer kurumlarımız, yargıda da darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için adımlarımızı attık. Yargının sadece kendi işiyle uğraşacağı, darbeci ve vesayetçi yapıların etkisinden uzak kalacağı bir sistemi kurma yolunda önemli mesafe kat ettik. Önümüzdeki dönemde yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirecek adımları atmayı sürdüreceğiz. 

ÜST SINIFA ÇIKARACAĞIZ: 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız. 

HAYAT TARZINA SAYGI: Toplumdaki her bireyin hayat tarzına gösterdiğimiz saygıyı bundan sonra da sürdüreceğiz. Yeni dönemde cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Devletin siyasi, idari, adli ve ekonomik düzeninin temel haklar merkeze alınacak şekilde geliştirilmesini sağlayacağız. 

ÜÇ ‘Y’ İLE MÜCADELE: ÜÇ “Y” İLE MÜCADELE: Milletimize, üç ‘y’ ile mücadele sözü vermiştik. Bunlar yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluktu. Yeni dönemde bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 

Erdoğan, “24 Haziran yeni yönetim sistemini hayata geçireceğimiz seçim olacak. Bağımsız ve güçlü bir yargı ile de demokrasiyi sağlam temeller üstüne oturtuyoruz. Meclis ile cumhurbaşkanı ahenk içinde çalışırsa Türkiye kazanacaktır” dedi. 

iŞTE TÜRKiYE’Yi GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim Beyannamesi’nde, büyük projeleri anlattı

 

MİLLET BAHÇESİ PROJELERİ: Atatürk Havalimanı’nın tamamı, yeni havalimanının hizmete girmesiyle birlikte, İstanbul için bir Millet Bahçesi haline dönüştürülecek.  İstanbul’da toplam 11,4 milyon m2 ‘lik 30 yeşil alan projesini tamamlanacak. Başakşehir, Maslak, Pendik ve Bakırköy’de toplam 1,4 milyon m2 ‘lik yeşil alanda yer alacak dört büyük şehir parkı projesi tamamlanacak. Ayrıca Eskişehir, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Adana ve Mersin başta olmak üzere, ülkemizin genelinde Millet Bahçeleri Projesi hayata geçirilecek.

ALTAY TANKI ÜRETİMİ YAPILACAK: Altay Tankı’nın Milli Güç sistemi Ar-Ge aşaması tamamlanarak ürün haline getirilecek. Motorlarımızı yerli olarak tasarlayıp üreteceğiz. 

İNSANSIZ UÇAK: Stratejik Sınıf Taarruzi İnsansız Hava Araçlarını üreteceğiz. Türbin motorlu Taarruzi İHA Sistemi geliştireceğiz. Milli Akıllı bombalar ile donatarak 2020’de hizmete sunacağız. Savaşan İnsansız Uçaklar alanında Ar-Ge çalışmalarına başlayacağız. Turbofan motorlu Milli İnsansız Savaş Uçağını 2023 yılına kadar geliştireceğiz.

25 BİN KM DEMİRYOLU: Demiryolu ağımızı 25 bin km’ye çıkaracağız.  1.213 km’ye ulaştırılan Yüksek Hızlı Tren ağını 13.000 km’ye genişleteceğiz. Marmaray projesinin devamı olan Gebze-Halkalı hattını tamamlayarak Yüksek Hızlı trenlerimizi Asya’dan Avrupa’ya ulaştıracağız.

MARMARAY’IN DEVAMI: MARMARAY’dan sonra  Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı ve Edirne’ye kadar uzanan demiryolunun projesi hayata geçirilecek. Milli Elektrikli ve Dizel Tren Setleri ile Milli Yüksek Hızlı Tren çalışmalarımıza devam edeceğiz.

YENİ HAVALİMANLARI: Rize-Artvin, Yozgat, Karaman, Bayburt-Gümüşhane, Çukurova, Tokat Yeni, Çeşme Alaçatı, Batı Antalya ve İstanbul Yeni Havalimanlar ile Balıkesir Merkez, Kahramanmaraş, Gaziantep, Samsun Çarşamba, Kapadokya ve Muş Havalimanı Terminal Binası Projelerini tamamlayacağız. 

TÜRKSAT 5 B: 2020 yılında Türksat 5A’yı, 2021 yılında Türksat 5B’yi uzaya göndererek yeni Ku-Bant frekansını kullanan ilk 5 ülke arasına gireceğiz.

ÇEVRE DOSTU ŞEHİRLER: Şehirlerimizi, her insanı kuşatan, kucaklayan mekânlar haline getirmeye devam edeceğiz. Estetik kurulları aktif hale getirerek, şehir kimliği çalışmaları yönündeki koordinasyonu genişleteceğiz. Her şehrin; iklimine, coğrafi özelliklerine, tarihine, özgün mimari dokusu ile estetiğine uygun “Kentsel Tasarım Rehberleri” hazırlayacağız. Şehirlerimizin kimliğini yeniden canlandıracağız. Yeşil Sertifika Sistemi ile sürdürülebilir yeşil binaların ve yerleşmelerin sertifikalandırılmasını sağlayacağız.

İSTANBUL AKM PROJESİ: Toplam 102.736 m2 kapalı alana sahip olması planlanan  İstanbul Atatürk Kültür Merkezi binasının yapımının 2019 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

ANKARA AKM PROJESİ: Ankara Adliye Sarayı ile Gençlik Parkı arasındaki, Atatürk Kültür Merkezi alanının dördüncü bölgesinde 154 bin m² arazi üzerinde inşa edilmektedir. Toplam inşaat alanı 62.570 m² olan projenin 2019 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

RAMİ KIŞLASI PROJESİ: Rami Kışlası’nın Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olarak kullanıma açılması planlanmaktadır.

MİLLİ AŞI PROJESİ: Milli  tetanoz ve difteri aşıları için iki aşamada çalışmalar yürütülmektedir. 2019 yılı Temmuz ayına kadarki ilk aşamada aşının ithal edilerek dolumun Türkiye’de yapılması ve aşının antijenini Türkiye’de üretmek için gerekli altyapının oluşturulması, ikinci aşamada ise aşının antijeninin üretimine başlanması öngörülmektedir.

YERLİ PLAZMA PROJESİ: Tamamı ithal olarak karşılanan kan ürünlerinin yerli plazmadan üretilebilmesi ve teknoloji transferi ile bu alanda ülke yeterliliğinin sağlanması projesidir. 

ŞEHİR HASTANELERİ PROJELERİ: Sağlık hizmet sunum kalitesinin artırılması amacıyla toplam 42.459 yataklı sağlık kampüsü, sağlık yerleşkesi, devlet hastanesi, şehir hastanelerini içeren 30 proje yapılmaktadır. Ankara Bilkent, Manisa, Elazığ ve Eskişehir Şehir Hastanelerinin 2018 yılında hizmete alınması planlanmaktadır.

OTOYOL PROJELERi

1) Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi: Gebze-Bursa kesimi tamamlanarak trafiğe açıldı. Kalan kesimin 2019 yılı sonunda tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmektedir.

2)Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Projesi: Yapım çalışmaları hızla devam etmektedir. Projenin 3. Havalimanına hizmet verecek kesimleri havalimanı açılmadan hizmete girecek olup geriye kalan kesimler ise 2019 yılı içinde tamamlanacaktır.

3) Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı Kesimi Projesi: Yapımı hızla devam etmekte olup projenin tamamı 2019 yılı içinde hizmete açılacaktır.

4) Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi: Projenin ihalesi yapılan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün dâhil dahil olduğu kesiminin  2022 yılı içinde tamamlanması beklenmektedir.

5) Ankara-Niğde Otoyolu Projesi:  İnşaat çalışması devam eden otoyolun tamamlanması ile Edirne’den Şanlıurfa’ya kesintisiz otoyol ulaşımı sağlanmış olacaktır

6) Ovit Tüneli (Rize-Erzurum): 2020 yılında Zigana Tüneli tamamlanıncaya kadar, OVİT tünelinin 2018 içinde açılan bölümünün ticari yollar için önemli bir bağlantı noktası olması beklenmektedir. Projenin bu yıl itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir.

Kanal İstanbul Projesi:  Kanal’ın güzergahı yapılan teknik çalışmalar sonucunda kesinleştirilmiş olup, jeolojik,jeoteknik, hidrojeolojik, ekolojik vb. çalışmalar ile birlikte navigasyon ve kanal içi trafik simülasyon çalışmaları ile Kanal Projesinin ÇED çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca projenin yapım ve işletimine yönelik finansal model çalışmaları da devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanmasını müteakip yapım ihalesine çıkılacaktır.